časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh Elektrotechnika 2004

|


Veletrh Elektrotechnika 2004

Ve dnech 23. až 25. listopadu 2004 se uskutečnil jedenáctý ročník veletrhu Elektrotechnika 2004 Ostrava. Již tradičně se veletrh konal v krásném prostředí pavilonů A1, NA1 a NA2 na výstavišti Černá louka v Ostravě.

Obr. 1.

Letošního ročníku se zúčastnilo 130 vystavujících firem, jež svými stánky zastavily stejnou plochu jako v loňském roce. Dost silně byla zastoupena i nomenklatura světelná technika a zájemci o ni rozhodně měli z čeho vybírat. Jmenujme např. firmy Trevos, Elektrosvit Svatobořice, Blahuta-Elektro, Ing. Vyrtych – Elektrotechnický závod, KANIA CZ, Beghelli-Elplast, VYSTO Kobylí, INGE Opava.

K veletrhu neodmyslitelně patří i doprovodné akce. Letos se především odbornou veřejnost snažily upoutat dva programy. Dne 23. 11. zorganizovala firma L.P.Elektro s firmou BAEL v konferenčním sále výstaviště Setkání elektrotechniků na výstavišti – PROJEKCE – MONTÁŽ – REVIZE. Druhý den veletrhu opět v konferenčním sále se v akci pod názvem Požární bezpečnost elektrických instalací a Moderní trendy v osvětlování prezentovaly firmy HENSEL s. r. o., LAPP KABEL s. r. o., OBO BETTERMANN Praha, THORN Lighting Praha. Širokou veřejnost zaujal druhý ročník soutěže středních škol O putovní pohár starosty městského obvodu Slezská Ostrava.

Obr. 2.

V tradiční soutěži o Zlatý výrobek byl letos odbornou porotou mimo jiné oceněn i výrobek českého výrobce svítidel, firmy Ing. Jaroslav BLAHUTA – elektro, Ostrava, svítidlo MARO 1000 W včetně předřadného přístroje (obr. 1).

Bohužel mrazivé a sychravé počasí hlavně první den konání veletrhu nepřálo návštěvnosti. Přestože následující dny výstava přilákala i více odborníků, oproti loňskému ročníku návštěvníků ubylo. Na výstaviště nakonec dorazilo 7 000 zájemců o novinky v elektrotechnice a další nové a zajímavé informace.

V příštích dnech se začne připravovat další, již dvanáctý ročník veletrhu Elektrotechnika Ostrava. Pořadatel věří, že posunutí data konání na 1. až 3. listopadu 2005, což je termín nepřekrývající se v tomto roce s jinými veletrhy v daném oboru, akci prospěje a tato změna přispěje i k větší účasti vystavovatelů a zvýšené návštěvnosti.

-jk-