časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh ELECTRON 2011 – tradice zůstává v Praze

|

Ve dnech 12. až 15. dubna 2011 se mohou odborníci i široká veřejnost těšit na veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky – Electron, který se uskuteční v PVA Letňany. Odborná veřejnost se bude moci seznámit s novinkami a trendy z oborů energetiky, elektroinstalační techniky, elektronických prvků a systémů, automatizační a regulační techniky a mnoha dalších. Nedílnou součástí veletrhu je i bohatý doprovodný program, ve kterém si z nabídky přednášek a seminářů jistě vyberou odborníci i široká veřejnost. Záštitu nad veletrhem převzaly předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, ministerstvo průmyslu a obchodu, ČVÚT v Praze či Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha.
 

Zastoupení firem na veletrhu

 
Návštěvníci budou mít možnost na veletrhu vidět významné zástupce jednotlivých oborů z ČR i zahraničí, např. z Nizozemí, Německa, Slovenska, Maďarska, Velké Británie aj. Z oblasti elektroinstalační techniky to budou např. Dehn+Sohne GmbH, Eaton elektrotechnika s. r. o., Enika.cz, Eplan Engineering CZ, Hager Electro s. r. o., Kopos Kolín a. s., Rittal Czech, s. r. o., Schmachtl CZ spol. s r. o. nebo spol. ABB, s. r. o., jejíž marketingový manažer Jiří Kubeš k účasti dodává „Praha je hlavní město a z velké části České republiky je jednoduše dostupná pro elektroprofesionály, tj. naši klíčovou zákaznickou skupinu. Navíc koncentrace těchto zákazníků v Praze a dostupném okolí je velmi vysoká, proto je účast na veletrhu Electron pro nás samozřejmá a nezbytná.
 
Pro zájemce o obor elektroenergetika a silnoproudá elektrotechnika budou zajímavé prezentace novinek firem jako ČEZ, DCK Holoubkov Bohemia, a. s., Maschinenfabrik Reinhausen GmbH či Pražská energetika, silně bude zastoupena sekce alternativních zdrojů energie, kde nebudou chybět Delta Energy Systems GmbH, Fronius ČR, SMA Czech Republic a mnoho dalších. Protože jde o sféru energetiky v současné době velmi probíranou, bude jí věnována velká část doprovodného programu – Den OZE (obnovitelných zdrojů energie). Sekci podpořily Česká agentura pro obnovitelné zdroje energie a Česká fotovoltaická průmyslová asociace.
 

Doprovodný program veletrhu

 
Jedním z atraktivních témat je Smart Metering. Přednáška na toto téma se bude konat druhý den veletrhu. Užitečné informace mohou návštěvníci získat na přednášce ministerstva práce a sociální věcí na téma bezpečnost práce. Zájemci o IP telefonie ve zdravotnictví mohou navštívit přednášku v sále v hale č. 1. Na své si přijdou i zájemci o e-mobilitu, nanotechnologie nebo možnosti úspor energie. Vystavovatelům je určena soutěž Grand prix Electron 2011. Přihlášené produkty ohodnotí porota složená z předních odborníků oborů elektrotechniky, elektroniky a energetiky. Vítězové budou vyhlášeni na galavečeru vystavovatelů. Další připravovanou soutěží pro vystavovatele je Top expo Electron 2011 – soutěž o nejzdařilejší expozici veletrhu. Hodnoceno bude estetické a originální ztvárnění a přístup obchodníků i hostesek k zákazníkovi.
 
Doprovodný program a aktuální informace naleznete na www.electroncz.cz.
Kontakt: tel.: 225 291 136, electron@abf.cz