časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh AMPER 2011 již brzy na brněnském výstavišti

|

Přípravy devatenáctého ročníku mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky Amper 2011 jsou v plném proudu. Ve vrcholných fázích příprav je i bohatý doprovodný program, nabízející odborné konference, semináře, kurzy a workshopy zaměřené na odborné návštěvníky.
 
V tuto chvíli (tj. dva týdny před zahájením veletrhu) je přihlášeno 580 vystavujících společností z 24 zemí světa. Povědomí o největší akci ve svém oboru potvrzuje i účast firem, jako jsou např. ABB, ABBAS, ADI Global Distribution (Honeywell, spol. s r. o.), Balluf CZ, Blumenbecker Prag, B + R Automatizace, ČEZ, Danfoss Solar Inverters A/S, Elcom, ENSTO Czech, Fischer elektronik součástkový distributor, Harting, Heiru Cz, Jablotron Alarms, KACO new energy, Labara, Lapp Kabel, dále Mage Solar GmbH, OEZ, Mitsubishi Electric Europe B. V., Omron Electronics, Phoenix Contact, Quittner & Schimek, REC Solar Germany, Rockwell Automation, Siemens, Turck, Weidmüller, Win Win Precision technology Co. a mnoho dalších neméně významných vystavovatelů.
 
Na specializovaném souběžně organizovaném veletrhu optické a fotonické techniky Optonika 2011 se představí např. společnosti DIOPTRA Turnov, Ecoglass, Lintech, Laser 2000 GmbH, MediCom, MIT, Podnikatelské centrum Rumburk, VTP, své výsledky bude prezentovat také Fyzikální ústav AV ČR, Ústav přístrojové techniky AV ČR či Západočeská univerzita Plzeň a další.
 
Z doprovodného programu veletrhu lze zmínit např. VIII. mezinárodní konferenci Inteligentní budovy 2011, seminář DPS a vše kolem nich, seminář Moderní trendy v telekomunikacích, organizovaný ČAT, či seminář o správném navrhování a provedení elektroinstalace nebo semináře o uplatnění rozváděčů nízkého napětí v praxi pořádaný vzdělávací agenturou L. P. Elektro. Důležitým tématem bude také energetika. Novinky a zajímavé diskuse z tohoto oboru nabídne konference Energetika pro města, konference redakce časopisu Automa Energie pro budoucnost či seminář České fotovolatické asociace – Další kroky fotovolatiky v ČR. Novinkou je rovněž kooperační setkání, v rámci kterého mohou přihlášení zájemci efektivně a bez dalších nákladů hledat strategického partnera pro svůj výzkum a vývoj nebo podnikání.
 

Soutěže Zlatý AMPER a AMPER – IDEA 2011

 
Na veletrhu nebude chybět prestižní soutěž vystavovatelů o nejpřínosnější exponát veletrhu Zlatý Amper, organizovaná za podpory ČVUT Praha, EZÚ Praha, VUT Brno, VŠB-TU Ostrava a nově také EIAČeskomoravská elektrotechnická asociace.
 
Letošní novinkou je akce zaměřená na podporu mladých lidí v podnikání a na popularizaci technických oborů: soutěž Amper – Idea 2011 o nejlepší podnikatelský nápad. Uskuteční se pod záštitou ministerstva průmyslu a obchodu a Sdružení podnikatelů a živnostníků České republiky. Hodnotné ceny od partnerů soutěže budou předány v rámci vyhlášení výsledků soutěže Zlatý Amper 2011 přímo na výstavišti v Brně 29. března 2011 (od 17:00 hodin). Hlavními partnery projektu jsou portál Busyman.CZ a Peugeot.
Více na www.amper.cz