časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Veletrh AMPER 2008 je pro letošní rok plně obsazen

|

S koncem roku 2007 přišla i poslední přihláška, která zaplnila poslední volné výstavní metry na šestnáctém ročníku mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2008. Je prodána veškerá plocha a další firmy již nelze pro tento ročník umístit. Čistá veletržní plocha přesahuje 18 300 m2 a přihlášeno je více než 700 firem z dvaceti zemí, z toho přibližně 135 ze zahraničí. Mezi nejvíce zastoupené obory i letos patří elektroinstalační technika, zařízení pro výrobu a rozvod elektrické energie, automatizační, řídicí a regulační technika a elektronické prvky a moduly, mezi nejvíce zastoupené země patří Německo, Slovensko, Polsko a pro letošní ročník i Tchaj-wan a Čína.
 
Koncepce šestnáctého ročníku už je také dána a lze se těšit na tradiční i nové služby a produkty. Tradičně se např. uskuteční soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu Zlatý Amper 2008. Do této soutěže se firmy začínají přihlašovat již nyní. Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže se tradičně bude konat vpodvečer druhého veletržního dne, tj. 2. dubna 2008, v prostorách Betlémské kaple. Oproti minulým ročníkům bude letos možné si na slavnostní večer zakoupit vstupenku. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích: Výroba, rozvod a užití elektrické energie a Elektronika, řízení a měření.
 
V rámci veletrhu budou opět poskytovány doplňkové služby, jako jsou prezentace jednotlivých společností nejen ve stánku, ale i v přednáškových sálech, podrobný plán výstavního areálu s rastry jednotlivých hal, v jehož rámci lze objednat názorné zvýraznění expozice firmy, popř. umístění firemního loga. Účinnou možností prezentovat se je rovněž využití informačních kiosků ITS nebo publikování ve Veletržních novinách. Již v tuto chvíli vyzýváme všechny odborníky, kteří mají co říci k soudobé problematice a situaci v elektrotechnice a elektronice, aby v případě zájmu neváhali zasílat své postřehy, texty či materiály. Rádi poskytneme prostor pro jejich zveřejnění.
 
Ve dnech 1. až 4. dubna 2008 se představí mnoho významných firem v oboru, mezi které bezesporu patří ABB, Schneider Electric CZ, Legrand, Moeller Elektrotechnika, Schmachtl CZ, OEZ, RITTAL Czech, Siemens, OBO Betterman Praha, Schrack Energietechnik, KOPOS Kolín, B+R automatizace, Rockwell Automation, Pražská energetika, K&V, Hensel, GHV Trading, LAPP Kabel a nováček Mitsubishi Electric Europe B.V. Firmy budou předvádět své stálé, ale i nové či pro firmu dominantní produkty.
 
Chcete-li se i vy začlenit do dění okolo šestnáctého ročníku veletrhu AMPER 2008, přijďte se podívat ve dnech 1. až 4. dubna 2008 od 9:00 do 17:00 h na výstaviště PVA Letňany, kde nebude chybět žádný odborník z oborů elektronika a elektrotechnika.
 
Více informací na www.amper.cz