časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Valné zhromaždenie SNK CIE

|

Dňa 27. septembra 2007 sa uskutočnilo riadne Valné zhromaždenie Slovenského národného komitétu CIE. Ako hosť sa VZ zúčastnil doc. Ing. Plch, ktorý rokovanie pozdravil za ČSO. Po stručnom odpočte práce predsedníctva SNK CIE za uplynulé obdobie a po predložení návrhu plánu práce SNK CIE na rok 2008, ktoré vykonal jeho predseda Milan Hrdlík, postupne so svojimi referátmi vystúpili všetci členovia slovenskej delegácie, ktorí zastupovali SNK CIE na 26. Valnom zhromaždení CIE. To sa uskutočnilo v dňoch 4. až 7. júla t. r. v Pekingu.
Účastníci spontánnym potleskom vyjadrili svoje uznanie doc. Ing. Kittlerovi, ktorému bola na spomenutom VZ CIE udelená medaila CIE za vedecký prínos, ktorú prevzal z rúk prezidenta CIE prof. van den Bommela. Doc. Ing. Kittler, DrSc., vo svojom vystúpení zhrnul poznatky z práce divízie č. 3., prof. Ing. Smola, PhD., sa venoval výsledkom práce divízií č. 2 a 6 a doc. Ing. Gašparovský, PhD., prezentoval svoje poznatky z účasti na zasadnutí divízií č. 4 a 5. V následnej diskusii sa vyjasňovali otázky súvisiace s rozvojom členskej základne a boli predkladané konkrétne návrhy na zapojenie sa odborníkov do jednotlivých tematických skupín.
Pre rok 2008 si SNK CIE vytýčil pomerne ambiciózny plán práce, keď okrem zabezpečovania účasti svojich členov na zasadnutí divízií CIE a doriešenia funkčnosti webovskej stránky www.cie.sk sa hodlá venovať vybudovaniu základu svojej knižnice materiálov CIE. Chce tiež iniciovať práce na aktualizácii prekladu Slovníka CIE do slovenského jazyka a zabezpečiť jeho redistribúciu záujemcom v SR, v spolupráci so Slovenskou svetelno-technickou spoločnosťou pripraviť ďalší ročník podujatia Slovalux (II. Q. 2008, Banská Bystrica) a byť spoluorganizátorom konferencie Lumen V4, ktorá sa bude konať v septembri 2008 v poľskom meste Sczyrk.
Valné zhromaždenie SNK CIE ukázalo, že táto organizácia je skutočne potrebná a prínosná, a ak sa podarí vďaka nej stmeliť dostatočne silnú skupinu tvorivých odborníkov z oblasti svetelnej techniky, obnovenie účasti Slovenska v tejto prestížnej svetovej organizácii bolo záslužným krokom.
 
Milan Hrdlík, predseda SNK CIE
 
Obr. 1. Účastníci valného zhromaždenia