časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Ukázka realizací svítidel firmy HALLA – Serie 01, 02 a 03

|


Ukázka realizací svítidel firmy HALLA – Serie 01, 02 a 03

Ing. Daniel Černý, HALLA, a. s.

Na stránkách časopisu Světlo se čtenáři pravidelně setkávají s představováním produktů českého výrobce svítidel, firmy HALLA, a. s. V tomto čísle budou ukázány vybrané realizace se svítidly již známými z předchozích čísel časopisu. Konkrétně jde o svítidla z hliníkových profilů s obchodním názvem Serie 01, 02 a 03.

Obr. 1. Luxembourg Plaza – svítidla Serie 01
Obr. 3. Sídlo firmy Mandík, a. s. – svítidla Serie 03

Obr. 1. Obr. 3.

Serie 01

Svítidla Serie 01 jsou svými rozměry (průřez profilu 38 × 62 mm) nejmenšími svítidly pro lineární zářivky T16. Díky tomu jsou velmi oblíbená architekty, jejich účinnost je však ve srovnání se svítidly větších průřezů nižší.

Svítidla jsou k dispozici ve vestavné variantě nebo ve variantě, která je podle použitého příslušenství závěsná, stropní či nástěnná.

Obr. 2.

Obr. 2. Jednací místnost firmy HALLA, a. s. – svítidla Serie 02
Obr. 4. Prodejna obuvi Baťa – svítidla Serie 03

Přisazená svítidla Serie 01 s opálovým difuzorem byla použita např. v multifunkčním objektu Luxembourg Plaza v Praze (obr. 1).

Serie 02

Svítidla Serie 02 jsou svítidla složená ze dvou hliníkových profilů, což umožňuje kombinaci přímého a nepřímého osvětlení. Byla již podrobně představena v č. 4/2005 časopisu Světlo. Během letošního roku byla tato řada svítidel rozšířena o varianty s asymetrickým reflektorem, který je vhodný zejména pro osvětlení vertikálních ploch, jako jsou např. regály či reklamní plochy v obchodech nebo tabule v učebnách.

Další novinkou je svítidlo s tříokruhovou lištou, které umožňuje kombinaci zářivkových svítidel Serie 02 s jakýmikoliv svítidly pro tříokruhové lišty.

Svítidla Serie 02 s vysoce leštěnou parabolickou mřížkou lze vidět např. v jednací místnosti firmy HALLA, a. s. (obr. 2).

Obr. 4.

Serie 03

Svítidla Serie 03 jsou tvořena spodním profilem Serie 02. Platí pro ně tedy možnost využít stejné optické příslušenství, tzn. že jsou k dispozici s opálovým či polomatným difuzorem, parabolickou mřížkou, asymetrickým reflektorem a tříokruhovou lištou. Nově lze zvolit vestavné varianty a připravují se varianty s překrývajícími se světelnými zdroji.

Svítidla Serie 03 s opálovým difuzorem jsou v prostorech v objektu Luxembourg Plaza nebo v prostorech sídla a výroby firmy Mandík, a. s., v Hostomicích (obr. 3.). Zde je zřejmá kombinace závěsných a stropních variant svítidel.

V zajímavé instalaci byla svítidla Serie 03 použita v prodejně obuvi firmy Baťa ve Slaném (obr. 4). Svítidla s parabolickou mřížkou a asymetrickým reflektorem byla pomocí vodorovného spoje umístěna vedle sebe, čímž bylo současně dosaženo požadované horizontální i vertikální osvětlenosti.

Další informace o produktech z nabídky firmy HALLA, a. s., zájemci naleznou na internetových stránkách www.halla.cz nebo v pobočkách firmy.

HALLA, a. s.
Litvínovská 288
190 00 Praha 9
tel.: 286 880 161, 286 844 205
fax: 283 880 274
e-mail: prodej@halla.cz
http://www.halla.cz