časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

TENDENCE – inspirace, obchod, prestiž

|

číslo 3/2004

TENDENCE – inspirace, obchod, prestiž

Ve dnech 7. až 10. října 2004 se v Praze-Letňanech uskuteční veletrh nábytku, dekorací a vybavení interiérů TENDENCE 2004. Jeho součástí je i Silicium Bohemica 2004, zahrnující sklo, keramiku a osvětlení.

Tendence – veletrh s tradiční návštěvností více než 30 000 potenciálních zákazníků, je jistě zajímavou a rentabilní možností prezentovat produkty a služby vystavovatelů. O tom svědčí i skutečnost, že je v současné době obsazeno již přes 5 000 m2 výstavní plochy. To je více než v loňském roce.

Obr. 1.

Mezi tradičně zvanými hosty jsou významní architekti, projektanti, designéři a investoři, hoteliéři aj.

Vystavovatelům jsou nabízeny tři základní možnosti prezentace: v podobě klasického stánku, v podobě účasti v Sekci drobných prezentací (jednotná stavba stánku včetně vybavení a osvětlení za přijatelnou cenu) a v podobě tzv. MINIPREZENTACE. Ta je určena především pro vystavovatele, kteří se nechtějí nebo nemohou zúčastnit veletrhu osobně, ale chtějí své produkty návštěvníkům představit. Své zboží mají možnost vystavit v jednotlivých vitrínách, nebo si pronajmout pouze jejich jedno patro. Vitríny s kontaktem na firmu a informacemi o vystavovaných produktech budou rozmístěny na frekventovaných místech veletrhu.

Organizátor veletrhu, společnost Terinvest, připravuje v rámci propagace vystavovatelů TENDENCE 2004 Oficiální předkatalog. Ten vyjde jako samostatná část časopisu Grand Bydlení. Bude distribuován v polovině září v nákladu 80 000 kusů na 1 130 místech v Praze a středních Čechách.

Ve spolupráci s Design centrem ČR je vyhlášena soutěž STUDENTSKÝ DESIGN, do které se již přihlásilo 68 studentů ze čtrnácti škol se 78 exponáty. Studenti se představí v různých oborech – nábytek, sklo, porcelán, keramika. Zastoupen bude i obor osvětlení. Věříme, že práce mladých designérů ukázané na volné ploše v hale č. 1 návštěvníky zaujmou.

Další soutěží určenou pro výrobce, prodejce, dekoratérská studia, designéry a architekty je soutěž INLIGHT. Jejím cílem je z přihlášených svítidel vybrat to, které bude maximálně odpovídat účelu svého použití. Hodnotit se bude design, originalita a zároveň funkčnost. Svítidla budou aranžována v prostoru připraveném organizátorem. Soutěže se mohou zúčastnit i firmy, které na veletrhu přímo nebudou, ale mají zájem představit některý ze svých zajímavých produktů.

Na všechny účastníky veletrhu se těší obchodní manažerka Gabriela Kupčová a celý organizační tým Tendence 2004.