časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Ten den se blíží…

|

Letošní, již čtrnáctý ročník veletrhu Tendence bude opět významným setkáním obchodníků, architektů, designérů a veřejnosti, pro které je společný zájem o zařízení interiérů. Uskuteční se ve dnech 10. až 13. září 2009 v areálu PVA Letňany. V současné době již svou účast potvrdila řada prestižních českých i světových značek.
 
Nedílnou součástí veletrhu je sekce nábytku. Klasický i moderní nábytek od předních českých výrobců a dovozců zájemci naleznou v halách č. 2 a 3. Inspirovat se mohou ve stáncích společností Böhm, In Elis, JV Pohoda, Iron art, Jelínek, Astin, Ason, Nadop, Art Style ad. Organizátoři akce také navážou na úspěch loňské části věnované designu, která bude letos umístěna v hale č. 4. Design na Tendenci 2009 opět zaujme svojí originalitou a různorodostí.
 
Mezi významné vystavovatele letošního ročníku patří také např. společnosti Hästens, dále Jespen, Aglas, Kler, Vespera, Hülsta, Kare, CPT, Höhno a mnoho dalších. V rámci doprovodného programu se pořadatelé budou snažit pokořit světový rekord ve velikosti jednoho druhu nábytku. Dále jsou opět připravovány různé soutěže. Například soutěž Top design, která se významně rozrůstá. Novinkou je poradenský servis. Čeští odborníci z řad architektů a designérů zájemcům pomohou a poradí se zařizováním a projektováním interiérů.
 
V hale č. 1 se již tradičně budou prezentovat přední firmy v oboru stolování: Mobax – vítejte doma!, Amber Land, Hotový interiér, s. r. o., Cedr Group s. r. o., Unipro-Czech, s. r. o., In-spirace a mnoho dalších. Nově se na veletrhu Tendence představí skupina společností Potten & Pannen – Staněk, která působí na českém trhu od roku 1992 jako importér a prodejce exkluzivních značkových kuchyňských a domácích potřeb a designových doplňků renomovaných zahraničních výrobců. Hlavním předmětem činnosti společnosti je velkoobchod. Spolupracuje s více než 160 odběrateli: kuchyňskými studii, obchody s designovými doplňky, prodejnami kuchyňských a domácích potřeb a dodává do obchodních řetězců vybrané produkty. Potten & Pannen – Staněk provozuje i pět vlastních reprezentačních prodejen, e-shop, dvě stylové kavárny a restauraci.
 
V hale č. 1 bude umístěno i oddělení bytového textilu, zastoupené např. společnostmi Orsei, Vope Zlín, Kamýk Daunen, Bakero, Veba, textilní závody, a. s., a dalšími.
 
Poslední sekcí v hale č. 1 je osvětlení. Svoji účast potvrdily společnosti Selene spol. s r. o. s interiérovými svítidly klasické kolekce Artemide, dále Luminex, Apro Lux s. r. o., Eglo Česko-moravská svítidla, spol. s r. o., Alhambra, Hagos aj. Letos poprvé se zde bude prezentovat společnost Vávra osvětlení, s. r. o.
 
Souběžně s veletrhem Tendence se uskuteční Cofex, veletrh kávy a vybavení pro její přípravu. Uvedená akce má za cíl prezentovat tento lahodný nápoj široké veřejnosti, dát návštěvníkům možnost vychutnat si výbornou kávu přímo na místě a zvýšit kulturu konzumace tohoto nápoje. Kromě prezentace předních firem v oboru se mohou návštěvníci těšit na atraktivní doprovodný program, ve kterém se představí např. pražírna La Bohéme Cafe, společnost Espresso s. r. o. či firma Villeroy & Boch Ag se zajímavou soutěží.
 
Novinkou je rovněž veletrh Bonexpo, zaměřený na klenoty, hodiny a hodinky, luxusní psací potřeby a propagační a dárkové předměty. Za firmy, které se zde budou prezentovat, lze jmenovat Zero Collection s. r. o., Mine Art, Herisson, Jinova České trezory s. r. o., Storm, Soliter, a. s.. Zastoupeny budou také firmy zaměřené na balení dárků, jako např. společnost Gold Pack. Nebudou chybět společnosti s nabídkou luxusních per, firemních dárků a dalších dárkových a propagačních předmětů.
 
Více na www.tendence.cz