časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Technický seminář SRVO

|

číslo 4/2003

Technický seminář SRVO

Ve dnech 30. a 31. října 2003 uspořádala Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení další z pravidelných technických seminářů – Podzimní setkání přátel veřejného osvětlení, tentokrát v Nymburku. Součástí semináře se sešla i valná hromada SRVO, vrcholný orgán této organizace. Hostitelem a garantem akce byla společnost Electrosun.

V prostorách hotelu COP se sešlo přes 80 členů Společnosti a hostů. Po úvodním slovu předsedy SRVO Ing. Kotka seznámil tajemník SRVO Ing. Luxa zúčastněné s programem. Za MÚ Nymburk přítomné uvítal Ing. Janda. Zároveň je informoval o stavu a organizaci správy a údržby veřejného osvětlení v Nymburku. Následovala odborná část programu.

Obr. 1.

Přednesené referáty: Správa VO v Nymburku (Ing. Janda, MÚ Nymburk), Novinky ve světelném znečištění (Ing. Kotek, ELTODO EG, a. s.), Instalace slavnostního osvětlení (p. Šuk, Electrosun), Bezpečnost soustav VO (Ing. Trpišovský, Tyco Electric), Zpětný sběr nefunkčních výrobků VO (Ing. Hrnčíř, Recyklace Ekovuk), Řízení veřejného osvětlení (Jiří Výborný, DNA Central Europe), Poznatky o VO ze zabajkalské oblasti Ruska (p. Kunert, Electrosun).

V další části řešila valná hromada vnitřní záležitosti SRVO (např. návrh na úpravu stanov, volby nového předsednictva a revizní komise). Mimo jiné bylo iniciováno vytvoření pracovních skupin pro jednotlivé dílčí úkoly, vyplývající z činnosti Společnosti. Jedna z pracovních skupin by měla zajišťovat užší spolupráci s obcemi a regiony. Další z pracovních skupin se bude zabývat bezpečností v oblasti veřejného osvětlení. Náplní činnosti další pracovní skupiny bude snaha o zvýšení prestiže SRVO. Měla by rozpracovat možnost činnosti SRVO v podobě cechu, komory apod.

Nedílnou součástí zmíněného semináře byla výstava produktů prodejců a výrobců z oblasti veřejného osvětlení.

Ve večerních hodinách pozvala firma Electrosun všechny zúčastněné na prohlídku uličního a slavnostního osvětlení Nymburku, doprovázenou fundovaným výkladem a zakončenou rautem v příjemném prostředí pensionu Panorama.

Následující den byla pro zájemce uspořádána exkurze do historické elektrárny nebo nymburského „hrabalovsko-postřižinského„ pivovaru.

Další informace mohou zájemci získat v sekretariátu SRVO nebo ve Zpravodaji SRVO, který je vydáván jako informační bulletin pro členy a zachycuje dění SRVO a příspěvky z oboru světlo a osvětlení.

Kontakty:
předseda SRVO: Ing. Jaroslav Kotek, tel.: 261 343 769, mobil: 606 632 786, fax: 261 341 705, e-mail: kotekj@eltodo.cz
tajemník SRVO: Ing. František Luxa, tel.: 261 343 712, mobil: 602 200 756, fax: 261 341 705, e-mail: luxaf@eltodo.cz
http://www.srvo.cz

-jk-