časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Systém LuxLift – snadná údržba svítidel

|

Největší problém při řešení osvětlení prostor s velkou světlou výškou spočívá v tom, že parametry tohoto osvětlení v budoucnu nelze variabilně měnit. Ve velkých výrobních provozech a halách je rovněž velmi nákladné a provozně náročné udržovat osvětlovací zařízení, pod kterým je již nainstalována výrobní linka nebo jiné rozměrné zařízení. Jakákoliv porucha nebo zásah do osvětlení tedy vyžadují omezení. Samostatnou kapitolou jsou prostory bez přímého přístupu ke svítidlům, jako jsou např. bazény, koupaliště, galerie a místnosti s velkou světlou výškou.
Každý odborník zná z praxe, že předpokladem pro úspěšnou údržbu svítidel je jejich snadná a rychlá dostupnost, možnost odpojení od napájení, instalační variabilita a bezpečnost zavěšení.
Pro řešení všech těchto požadavků doporučuje Společnost TeleLarm – Security servis s. r. o. instalovat spouštěcí systém LuxLift. LuxLift je výrobek firmy Panasonic, se kterou tato společnost dlouhodobě spolupracuje a zároveň je i výhradním dovozcem tohoto převratného systému pro světelnou údržbu. Největší výhoda systému LuxLift spočívá v tom, že je založen na principu výtahového spouštění svítidel z výšky až 25 m a pracuje se svítidly o hmotnosti až 100 kg.
Uvedený systém je navíc navržen tak, aby jej bylo později možné kdykoliv instalovat bez demontáže nosníků, popř. bez přerušení provozu ostatních světelných zdrojů. Systém LuxLift je plně variabilní a umožňuje použití různých typů svítidel a jeho nespornou výhodou je možnost kromě běžných výbojkových svítidel zavěsit dokonce i svítidla s lineárními zářivkami. Možnost instalace do snížených podhledů nebo šikmých podkrovních stropů je samozřejmostí.
Další výhodou systému LuxLift je řešení bezpečnosti při práci se svítidly. Systém LuxLift obsahuje automatické odpojení svítidla od elektrické sítě již v samotném počátku jeho spouštění. Nedílnou součástí systému je rovněž pojistka proti přetížení závěsu, jakož i funkce autostop pro přesné spuštění do předem nastavené úrovně. Systém je tudíž velmi vhodný především do vlhkého a vodivého prostředí.
 

Hlavní výhody systému LuxLift:

  • výrazná úspora nákladů na údržbu osvětlovací soustavy,
  • časová a personální jednoduchost obsluhy,
  • bezúdržbový systém spouštěcího systému s možností instalace na jakýkoliv typ podkladu,
  • možnost dodatečné instalace do již vybavených prostor,
  • možnost následného variabilního členění prostoru a dalších přestaveb místností,
  • adaptabilní systém, přizpůsobitelný většině svítidel, včetně svítidel s lineárními zářivkami,
  • dálkové ovládání pro jednoduchou manipulaci se svítidly.

TeleLarm – Security servis s. r. o.
U Nadjezdu 185
284 03 Kutná Hora
tel./fax: +420 327 312 749
www.telelarm.cz, www.luxlift.cz