časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Svítidla a světelné zdroje od společnosti Fulgur

|

Motto: Náš cíl je spokojený zákazník!
Vše ostatní už je maličkost…
(Ing. Pavel Koudelka, ředitel společnosti)
 
Společnost Fulgur byla založena v Brně roku 1994. Od svého založení se zabývá výrobou a distribucí svítidel s širokým využitím na českém a slovenském trhu. Má zde také výhradní zastoupení firem OPPLE, IVERLUX a TRQ.
 
Nabídka dodávaných produktů je velmi široká. Zahrnuje svítidla interiérová, průmyslová (krytí IP53 a IP65), kancelářská, výbojková, nouzová, svítidla senzorová, zářivky OPPLE a senzory pohybu.
 
Interiérová svítidla moderního jednoduchého tvaru (kruhový, čtvercový nebo obdélníkový) se snadno montují a jsou velmi spolehlivá. Firma je nabízí v ucelených designových a velikostních řadách. To dovoluje všechna použitá svítidla v interiéru dokonale sladit.
 
Firma Fulgur také vyrábí vlastní svítidla s kovovými, ručně tlačenými monturami, které vynikají jedinečností tzv. inverzních tvarů, čehož dosáhnout při strojové výrobě by bylo velmi těžké. Tato svítidla jsou nabízena v několika barevných variantách: bílá, mosaz nebo chrom, stínidlo je v provedení sklo – triplex opál mat.
 
Společnost mimo jiné poskytuje i různé služby, které zákazníci hojně využívají. Samozřejmostí je bezplatný světelný výpočet nejen pro projektanty, montáž nouzových modulů do svítidel vybraných zákazníkem, dodávka náhradních akumulátorů do nouzových svítidel a pozáruční servis. Další velkou předností jsou rychlé dodávky nabízeného zboží (do 24 hodin). Všichni zaměstnanci společnosti přistupují ke každému zákazníkovi individuálně tak, aby byl naplněn cíl společnosti, tzn. spokojený zákazník.
 
Vzhledem k tomu, že má společnost ve své nabídce širokou paletu úsporných světelných zdrojů různých tvarů, velikostí, příkonů a teploty chromatičnosti, se jí opatření EU rušící klasické 100wattové žárovky v podstatě nijak nedotklo. Toto opatření naopak přivítala spíše kladně. Například svítidla Fulgur–Opple jsou osazena moderními třípásmovými zářivkami T5, které zajišťují opravdu kvalitní osvětlení s vynikajícím vykreslením kontur a velmi dobrým podáním barev.
 
Jednou z nabízených novinek je také možnost vybavit vybraná svítidla stmívatelnými předřadníky, umožňujícími zákazníkovi snadno přizpůsobit intenzitu osvětlení svým aktuálním potřebám. Díky velmi dobrým světelným parametrům těchto svítidel jich stačí k zajištění optimálního osvětlení stejného prostoru instalovat méně než dříve. To v důsledku vede k finanční úspoře. Díky další novince, osazování svítidel Fulgur senzory pohybu, odpadá starost o zapomenutá rozsvícená svítidla. Zvláště na chodbách a schodištích lze díky tomu dosáhnout nemalé úspory elektrické energie, protože se nerozsvěcují svítidla po celé chodbě, ale jen v té části, kde je zaznamenán pohyb.
 

Další informace najdete na www.fulgur.cz.