časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Svítidla a osvětlovací systémy na art & interior6

|


Svítidla a osvětlovací systémy na art & interior6

Ve dnech 21. až 24. dubna 2005 se ve Veletržním paláci v Praze uskuteční šestý ročník komplexu výběrových výstav moderního designu nábytku, svítidel a interiérových doplňků art & interior6 a VI. přehlídky českého a zahraničního designu, pořádané společností AC EXPO s. r. o. ve spolupráci s Národní galerií v Praze, Sbírkou moderního a současného umění. Generálním partnerem komplexu výstav je, jako v minulém roce, společnost LG Chem, výrobce nového materiálu s názvem Hi-macs.

Letošní ročník komplexu výstav art & interior6 je zajímavý tím, že se na něm v samostatném projektu e-Light představí společnosti vyrábějící a dovážející interiérová a exteriérová svítidla, světelné objekty, osvětlovací zařízení a systémy. Mediálním partnerem této sekce se stal odborný časopis Světlo.

Obr. 1.

Ztvárnění plochy nového projektu e-Light je architektonicky koncipováno jako velká černá krychle rozdělená na deset expozic různých rozměrů (boxy od 20 do 50 m2) s černými stěnami a černými koberci. Projekt bude umístěn v zatemněném mezaninu polopatra Veletržního paláce. V těchto předem připravených expozicích budou mít jednotliví čeští i zahraniční vystavovatelé jedinečnou příležitost efektně představit poslední designové a technologické novinky ze svého oboru. Zmíněný projekt chtějí organizátoři opakovat s dvouletou periodicitou, aby vystavovatelé měli možnost zodpovědně a kvalitně se na další výstavu připravit. Sekci e-Light chtějí organizátoři rovněž prezentovat v prestižním prvním dílu celobarevného katalogu výstavy (ten bude mít v letošním roce tři části).

Vzhledem k pověsti a úrovni komplexu výstav art & interior oslovují organizátoři pouze nejpřednější společnosti věnující se osvětlení, tedy ty, o nichž se domnívají, že mají náročným návštěvníkům Veletržního paláce co nabídnout.

K účasti na komplexu výstav art & interior6 se z oboru svítidel a osvětlení již přihlásily např. společnosti Apro Lux, Elios lighting, Hagos, Selene, Sirius design, Williams galerie světla. V dubnu se zde představí ještě další výrobci a importéři zabývající se problematikou interiérových i exteriérových svítidel, osvětlení a světelných systémů. Díky tomu jistě každý zájemce, který již má jasnou představu, brzy najde, co se mu líbí a je právě pro něj vhodné. Ale i ti nerozhodnější dostanou příležitost vybrat si, třeba po konzultaci s odborníky, to, co zrovna potřebují.

Lahůdkou bude premiérová prezentace britské výstavy Bright Ideas – Lighting Design from Great Britain (Chytré nápady – Design osvětlení z Velké Británie), kterou pro VI. přehlídku zahraničního designu připravila British European Design Group.

Mgr. Helga Hrabincová