časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Světlo v architektuře 2011

|

Společnost Czech Architecture Week s. r. o. uspořádá ve dnech od 10. do 13. března 2011 ve výstavní síni Mánes již druhý ročník úspěšné specializované výstavy svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře 2011. Hlavním mediálním partnerem výstavy je i letos časopis Světlo. Otevírací doba výstavy bude od 11 do 19 hodin, první dva dny jsou určeny pouze pro odbornou veřejnost, ve zbývajících dvou dnech bude vstup umožněn i návštěvníkům z řad laické veřejnosti.
 
Výstava, stejně jako v minulém roce, předvede novinky světelné techniky, svítidla a osvětlovací systémy a rovněž novou techniku a technologie v osvětlování. Je určena především odborné veřejnosti – architektům, projektantům, světelným technikům, stavebním inženýrům a developerům z celé České republiky.
 
Na výstavě Světlo v architektuře se v unikátním komorním prostředí výstavní síně Mánes představí opět nejlepší a nejvýznamnější české i zahraniční značky z oboru, doplněné prezentacemi jednotlivých společností, přednáškami a odbornými semináři. Také z tohoto důvodu se celá akce vyznačuje neopakovatelnou pracovní a tvůrčí atmosférou. Znovu zde budou představeny také studentské práce středních a vysokých škol, které vnášejí mezi špičkové expozice renomovaných společností nezvyklost, hravost a kreativitu, založené na mladém a neotřlém pohledu na design svítidel a osvětlovacích těles. Zároveň bude vydán prestižní celobarevný katalog, v němž budou představeny zúčastněné společnosti, uvedeny rozhovory s osobnostmi, které se osvětlením a osvětlováním profesionálně zabývají, i další informace o novinkách z oboru, vše doplněno rejstříkem značek.
 
Organizátoři opět připravují jako součást výstavy modelový byt, který speciálně pro tuto akci navrhl známý český architekt Mojmír Ranný. Modelový byt, který by se měl stát inspirací při úvahách o uskutečňování vlastních projektů, bude zařízen za přispění vybraných interiérových studií a showroomů zabývajících se moderním a nadčasovým designem.
 
Zvláštní sekce bude věnována kancelářím a jejich osvětlování, kladům a záporům určitých typů svítidel a zdrojů světla při osvětlování pracovního prostředí.
 

Kontakty a další informace o výstavě Světlo v architektuře 2011 naleznete na www.architectureweek.cz.