časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Světlo na light+building 2008

|

Od 6. do 11. dubna 2008 se ve Frankfurtu nad Mohanem po dvou letech opět uskuteční největší mezinárodní oborové setkání v oblasti osvětlovací techniky, elektrotechniky a automatizace technických zařízení budov, mezinárodní veletrh architektury a osvětlovací techniky light+building 2008. Kdo se nestihl k účasti na letošním ročníku veletrhu přihlásit včas, již to jako vystavovatel nestihne. Veškerá výstavní plocha je kompletně vyprodána.
 
V osmnácti výstavních halách, na ploše téměř 230 000 m² představí široké spektrum svých produktů včetně „nejžhavějších“ novinek více než 2 200 vystavovatelů. Významný nárůst, oproti loňskému roku téměř 20 %, zaznamenala i účast z ČR a SR. Nejrozsáhlejší výstavní plochu na veletrhu zaujímá expozice světelné techniky (více než 1 500 společností). Stále rostoucí popularitu nabízeného sortimentu potvrzuje mimořádná návštěvnost v loňském roce (přibližně 200 000 návštěvníků, tzn. oproti předchozímu ročníku téměř dvojnásobná).
 
K veletrhu patří také bohatý doprovodný program (např. Building Performance Congress, soutěže Design Plus, Architecture and Technology Innovation Award, Lights of the Future a Trend Forum či výstava a symposium na téma ochrana proti požáru Fireprotec).
 
Vystavovaný sortiment je pro přehlednost rozdělen do tří hlavních sekcí: světlo (venkovní svítidla, technická svítidla pro soukromé i komerční interiéry, architekturní svítidla, interiérová svítidla účelová a dekorativní, světelné zdroje, příslušenství), elektrotechnika (instalační technika, bezpečnostní systémy, kabely, vodiče, měřicí a testovací přístroje), automatizace pro domy a budovy (řídicí systémy, komponenty systémů, automatizační systémy, plánování, výroba, projektování, údržba).
 
Všechny potřebné informace o vystavovatelích nebo doprovodném programu získají návštěvníci v síti informačních center Compass, umístěných u hlavních vstupů hal a na hlavních křižovatkách.
 
Souběžně s veletrhem light+building se jednou za dva roky koná také Luminale. Tento mezinárodní projekt zaměřený na kulturu osvětlování patří mezi tradiční akce setkávání architektů, návrhářů, městských techniků, světelných designérů a umělců z celého světa. Architekti a světelní designéři při té příležitosti na šest dní promění městské panorama ve světelnou laboratoř, demonstrující v rámci praktických ukázek osvětlování architektur, náměstí, mostů, parků, muzeí aj. účinnost produktů vystavovaných na veletrhu light+building. Na více než 100 akcích (výstavy, umělecké instalace, vernisáže a párty, večerní cesty autobusem osvětleným městem v doprovodu průvodce aj.) budou od 6. do 11. dubna mezinárodní veřejnost seznamovat s nejnovějšími trendy v městském osvětlování.
 
Oficiální zastoupení Messe Frankfurt Exhibition GmbH pro ČR a SR:
K + M EXPO, s. r. o., P. O. Box 467, Václavské nám. 1, 111 21 Praha 1, tel.: +420 224 230 104, fax: +420 224 234 395, e-mail: messefrankfurt@vol.cz
 
Pozn.: Pro zájemce distribuuje K + M EXPO formou dobírky nebo proti úhradě v hotovosti cenově zvýhodněné veletržní průkazy: jednodenní 360 Kč (u pokladny 15 eur), permanentní 780 Kč (u pokladny 33 eur). Vstupenky platí také jako jízdenka v prostředcích veřejné hromadné dopravy v oblasti Frankfurtu nad Mohanem.
 
Podrobné informace o veletrhu na: www.light-building.messefrankfurt.com