časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Světelná technika na veletrhu Elo Sys 2010 v Trenčíně

|

Pod záštitou Ministerstva hospodářství SR se na Výstavišti Expo Center, a. s., Trenčín konal již šestnáctý ročník Mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikací Elo Sys 2010. Na výstavní ploše 11 950 m2 zde ve dnech 5. až 8. října představilo svoji nabídku 256 společností, z toho 70 ze zahraničí (Česká republika, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Švýcarsko, Tchaj-wan, Velká Británie, Německo, Chorvatsko a Bosna a Hercegovina) v nomenklaturách elektroenergetika a silnoproudá elektrotechnika, osvětlovací technika, elektronika, telekomunikační a radiokomunikační technika, výpočetní technika, měřicí a regulační technika, elektrotechnické materiály, elektroinstalace, energetika a topení, signalizační a zabezpečovací technika a služby, vzdělávání a časopisy. Produkty z oboru světelná technika letos nabídly např. společnosti ELEKTROSVIT Svatobořice, Help lux, EleSvit, Comlux, Fulgur, Orgeco, Helios lighting, Pema, SGH Senec, NECO, Schrack Technik, ENSTO Czech, Smart light, Odeon light a další.
 
V rámci doprovodného programu se konaly konference, semináře a panelové diskuse, připravené ve spolupráci s odbornými garanty veletrhu. Za všechny jmenujme např. konferenci Elektrotechnika, informatika a telekomunikace 2010 (odborný garant Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislavě), Dny mobilní robotiky (odborný garant Fakulta elektrotechniky a informatiky STU Bratislava) nebo seminář Aktuální podmínky připojení fotovoltaických zařízení s výkonem do 100 kW (odborný garant Slovenská inovační a energetická agentura), uskutečnil se 32. ročník Celoslovenského finále technické soutěže mladých elektroniků (odborný garant Slovenská společnost elektroniků Bratislava).
 
Každoročně je na veletrhu vyhlášeno také několik soutěží, letos to byly např. Elektrotechnický výrobek roku 2010, Nejúspěšnější exponát veletrhu Elo Sys 2010, Nejlepší expozice veletrhu Elo Sys 2010, Konstruktér roku 2010, Unikát roku 2010.
 
Počasí veletrhu na rozdíl od loňského roku přálo. Spokojeni mohli být vystavovatelé i návštěvníci, kterých během čtyř dnů na veletrh Elo Sys 2010 přišlo téměř osm a půl tisíce. Z toho více než 90 % tvořila odborná veřejnost, akreditovalo se 51 novinářů.
 
Příští, sedmnáctý ročník veletrhu Elo Sys 2011 se bude konat v říjnu 2011. Bližší informace najdete na www.elosys.sk.
Ing. Jana Kotková
 
Obr. 1. Společnost Orgeco představila mino jiné produkci českého výrobce svítidel Osmont, kterého na Slovensku zastupuje
Obr. 2. Společnosti GBC montáže na veletrhu nabízela zařízení pro fotovoltaiku
Obr. 3. Odborné vydavatelství FCC Public nabídlo zájemcům odborné časopisy Automa, Elekto a Světlo
Obr. 4. Světlomety v nabídce společnosti Comlux
Obr. 5. Dodavatel měřicích přístrojů, zkušebních zařízení a systémů, společnost EN centrum
Obr. 6. Český výrobce Elektrosvit Svatobořice představil širokou nabídku nevýbušných svítidel
Obr. 7. Prezentace výrobního družstva Lidokov
Obr. 8. Pohled do části expozice společnosti ENSTO Czech, která získala třetí místo v soutěži Nejlepší expozice veletrhu Elo Sys 2010