časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Slavnostní otevření studia LightVision

|

Ve středu 24. února v 18.30 hodin bylo v moderním komplexu Spielberk Office Centre (naproti Justičnímu paláci) v Brně slavnostně otevřeno nové světelné studio LightVision. V jeho prostorách, navržených vkusně a s citem pro detail, se sešlo téměř 100 hostů z řad architektů, návrhářů, designérů a odborníků z oboru světelná technika. Mnozí se znali, a proto hned po příchodu mezi sebou začali živě diskutovat. Po necelé půlhodině od zahájení se ujal slova moderátor České televize Aleš Zbořil, který nové světelné studio ve zkratce představil. U mikrofonu ho vystřídal Ing. arch. Lubomír Svoboda, vedoucí světelného studia, který návštěvníkům představil vizi a důvody vzniku studia LightVision. Bývalý ředitel Design Centra ČR Karel Kobosil, který se ve své tvůrčí kariéře mj. aktivně věnoval navrhování svítidel, pohovořil v rámci úvodního programu na téma Design svítidel v životě člověka a jeho působení v moderních interiérech.
 
K dispozici bylo občerstvení, stylově zaměřené na španělské speciality. Mezi návštěvníky se celou dobu pohyboval známý karikaturista Lubomír Vaněk, který vytvářel autorské portréty jednotlivých hostů. Příjemnou atmosféru doplňovalo v evropském měřítku známé a uznávané jazzové trio Hniličkovo sirotci. Přítomní hosté byli s programem zjevně spokojeni. Rozcházeli se až v pozdních nočních hodinách.
 
Nově vzniklé studio je jedním z největších na Moravě. Na ploše 380 m2 je zde prezentováno celkem 571 svítidel renomovaných značek. K instalaci bylo použito neuvěřitelných 5,5 km kabelových rozvodů. Projekt zpracovala firma Finezza Design, zakomponování a osazení svítidel navrhl vedoucí studia Ing. arch. Lubomír Svoboda.

Ing. Jana Kotková