časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

SILICIUM BOHEMICA 2004

|

číslo 2/2004

SILICIUM BOHEMICA 2004

Letos se již podeváté bude v Pražském veletržním areálu Letňany konat mezinárodní veletrh nábytku, dekorací a vybavení interiérů TENDENCE 2004. Jeho součástí je tradičně Silicium Bohemica, zaměřená na sklo, porcelán, keramiku a svítidla. V rámci veletrhu TENDENCE své produkty představí i firmy nabízející nábytek (moderní, klasický, designový, zahradní, kancelářský, hotelový, školní atd.), kuchyně, koupelny a dekorace.

Obr. 1.

Vzhledem k tomu, že podle průzkumu zájmu návštěvníků byla v minulém roce zaznamenána poptávka po větší nabídce v nomenklatuře svítidla, rozhodli jsme se letos více se zaměřit na posílení právě této sekce. Širokou odbornou i laickou veřejnost tedy jistě příjemně překvapí zvýšení nabídky v oboru světelná technika a především rozmanitost prezentovaného sortimentu. Zájemci o tento sortiment budou mít v době od 7. do 10. října 2004 příležitost zhlédnout expozice firem, které v Letňanech představí interiérová i exteriérová svítidla, včetně příslušenství. Jmenujme např. firmy: Orion Praha Svítidla s. r. o., Eglo – Česko-Moravská svítidla s. r. o., ACW s. r. o., KŠ svítidla, Artglass s. r. o., Umělecké pasířství – Vladimír Čermák a svítidla z HG Ateliéru design.

K veletrhu neodmyslitelně patří také mnoho soutěží. Již podruhé bude vyhlášena soutěž o nejlepší svítidlo, nově nazvaná IN LIGHT. Již nyní se do ní mohou přihlásit výrobci i prodejci svítidel, dekoratérská studia, designéři a studenti z různých odborných a uměleckých škol. Hlavním úkolem soutěže je představit svítidlo, které bude maximálně odpovídat účelu svého použití. Hodnotit se bude jeho design, originálnost a funkčnost. Soutěžní expozice jistě budou inspirativní a pomohou mnoha zájemcům nalézt nápadité řešení, jak s pomocí světla dotvořit a zútulnit vlastní interiér. Opět bude vyhlášena soutěž Studentský design 2004. Tato výtvarná a nekomerční akce, sloužící k podpoře mladých českých designérů – studentů vysokých, středních a odborných uměleckých škol, se uskuteční ve spolupráci s Design centrem České republiky. V loňském roce jí zúčastnilo 50 autorů ze šesti středních škol a tří vysokých škol. Nebudou chybět ani další soutěže. Obytná kuchyň, Ložnice snů, Prostřený stůl, Avantgardní koupelna, Top design a Okno v interiéru si jistě zaslouží stejnou pozornost.

Firma Terinvest s. r. o. pro vystavovatele připravila pestrou nabídku možností prezentace – ať už volně na výstavní ploše nebo v sekci drobných prezentací či v podobě účasti ve zmiňovaných soutěžích. Realizační tým TENDENCE věří, že nabídka těchto možností potenciální vystavovatele zaujme. Těší se na setkání na veletrhu TENDENCE 2004.

Gabriela Kupčová, obchodní manažer

Terinvest, s. r. o.
Legerova 15, 120 00 Praha 2
tel.: +420 221 992 110, 150
fax: +420 221 992 119, 145
e-mail: mach@terinvest.com
http://www.terinvest.com