časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Silicium Bohemica 2003

|

číslo 2/2003

Silicium Bohemica 2003

Kateřina Hejduková,
manažer veletrhu

V Pražském veletržním areálu Letňany se v termínu od 9. do 12. října 2003 uskuteční již dvanáctý ročník veletrhu skla, porcelánu, keramiky a svítidel Silicium Bohemica. Souběžně s tímto veletrhem se budou konat oborově blízké veletrhy interiérů, dekorací a umění pod společným názvem TENDENCE. Minulého ročníku se zúčastnilo celkem 315 vystavujících firem na výstavní ploše 10 000 m2 s celkovým počtem 20 500 návštěvníků.

Obr. 1.

Projekt Tendence bude v letošním roce podpořen kampaní ve 43 médiích (deníky, týdeníky, měsíčníky, rozhlas, internetová média). V minulém roce naše pozvání na veletrh přijaly obchodní komory a velvyslanectví evropských zemí, velké obchodní řetězce, maloobchody, gastronomická zařízení, hotely a lázeňská zařízení, architekti, designéři, projektanti, investoři a další obchodní partneři. Rádi bychom v letošním roce rozšířili řady těchto pozvaných obchodních partnerů a zvýšili účast zahraničních firem na tomto projektu.

Vedle již tradičních soutěží Prostřený stůl (cílem je vytvoření hezkého stylového prostředí) a Studentský design, pořádaný ve spolupráci s Design centrem ČR (cílem je obohacení veletrhu o nekomerční akci sloužící k podpoře mladých českých designérů – studentů odborných škol), se veletrh rozšířil o další soutěž, jež je nazvána Světlo. Úkolem soutěžících bude vytvořit nápaditou kompozici svítidel v interiéru. Soutěže se mohou zúčastnit výrobci, prodejci, dekoratérská studia, designéři, architekti aj., kteří splní požadavky stanovené v soutěžních podmínkách. Firmy si tak mohou vybrat z možností být tzv. aktivním vystavovatelem (prezentovat firmu formou výstavní expozice), nebo být pouze účastníkem soutěže. Výherce této soutěže čekají zajímavé a hodnotné ceny, včetně zvýhodněných podmínek pro účast na příštím ročníku veletrhu.

Obr. 2.

Součástí projektu Tendence budou soutěže: Okno v interiéru, Kuchyně, Koupelna, Ložnice, Květiny v interiéru a Expo Design. Tento projekt bude podpořen bohatým doprovodným uměleckým programem, aukcí uměleckých děl, ukázkami vlastní výroby vystavujících firem a vytvořením malé sklářské dílny. Veletrh Silicium Bohemica o víkendu obohatí keramické trhy, které se budou konat na venkovní ploše a budou pro návštěvníky přístupné zdarma.

Základní myšlenkou a cílem projektu Tendence je společně s vystavovateli a návštěvníky spoluvytvářet atmosféru místa, kam se rádi vracíme.

Věřím, že se nám nejen tento záměr podaří a zhodnotíme letošní ročník jako úspěšný, ale že vytvoříme nové impulsy pro konání dalšího ročníku.