časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Příručka světelné techniky

|

Příručka světelné techniky (v originále Справочная книга по светотехнике), kolektiv autorů pod vedením prof. Ju. B. Ajzenberga. 3., přepracované vydání, dotisk. Znack, Moskva, 2008, 950 str., cena 2 000 rublů (bez poštovného).
 
Moskevský Dům světla nabízí tuto ojedinělou publikaci v ruském jazyce prostřednictvím časopisu Světlo.
 
Příručka je rozvržena do 21 částí: základní pojmy a veličiny, měření a metrologie optického záření, předřadné přístroje a řídicí systémy osvětlení, světelnětechnické elektroinstalační přístroje, svítidla a světelné přístroje, světelnětechnické výpočty osvětlovacích soustav, elektrická část osvětlovacích soustav, projektování osvětlovacích soustav, provoz a kontrola kvality osvětlovacích soustav, osvětlení v průmyslu, architekturní osvětlení, osvětlení veřejných budov a staveb, venkovní osvětlení měst a obcí, ozařovací soustavy, osvětlení a světelná signalizace v dopravě, denní osvětlení budov, problematika energetických úspor a ekologie, světlo a zdraví, podvodní osvětlení.
 
Publikace je nejen oborovým průvodcem, ale může být využita i jako učebnice pro studenty a doktorandy. Je určena pro širokou odbornou veřejnost světelných techniků, elektrikářů, architektů, hygieniků, lékařů, pracovníků bezpečnosti práce v oboru denního i umělého osvětlení, konstruktérů a vývojářů světelných přístrojů a svítidel, projektantů, montérů a údržbářů osvětlovacích soustav.
 
Tuto knihu je možné objednat*) v moskevském Domě světla na adrese:
Russia, 129626 Moskva
Prospect Mira 106
Office 346, Light house
tel./fax: +7(495) 682 19 04

*) Pozn. redakce: Kniha může být všestranně užitečná zejména pro světelné techniky a vývozce světelné techniky do Ruska. Redakce časopisu Světlo nabízí svým čtenářům zprostředkování nákupu této knihy. V případě zájmu zašlete předběžnou objednávku na naši adresu nejpozději do konce září tohoto roku. Po shromáždění objednávek projednáme s dodavatelem cenu a dodávku příručky.