časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

PRAGOINTERIER představí moderní design nejen nábytku, ale i svítidel

|

Nyní, na konci roku se může zdát, že předjaří je ještě daleko, ale ti, kteří plánují „zařídit se v novém“, se již těší na 24. pokračování veletrhu Pragointerier New Design v termínu 17. až 20. února 2011 na Výstavišti Praha-Holešovice.
 
Mezinárodní veletrh interiérového i kancelářského nábytku, podlahovin, osvětlení, bytových doplňků, designu, revitalizace a rekonstrukce objektů Pragointerier New Design, který si za dobu svého trvání získal okruh stálých vystavovatelů i návštěvníků, je opět připraven nabídnout novinky i tradiční výrobky všem zájemcům.
 
V prostorách Průmyslového paláce na pražském holešovickém Výstavišti představí opět renomované firmy to nejlepší ze své produkce. Odhalí skvělé tipy, jak dosáhnout útulnosti a harmonie domova správným výběrem jeho zařízení. Právě veletrh nábytku, bytového textilu, doplňků a designu je místem, kde se zájemcům z řad obchodníků i veřejnosti z domova i ze zahraničí dostane možnosti seznámit se s novými trendy, kde je odborníci poučí o vlastnostech nových materiálů a vhodnosti jejich použití, aby si
opravdu každý klient vybral podle svého vkusu a podle toho, o co si říká konkrétní prostor.
 
Obchodníci, architekti, designéři i návštěvníci mohou porovnat na jednom místě širokou nabídku jednotlivých výrobců a obchodníků, mohou se nechat inspirovat novými možnostmi a neobvyklými a nápaditými kombinacemi a rovněž využít veletržní slevy, které někteří vystavovatelé na veletrhu poskytují. Na své si přijdou nejen ti, kteří se cítí dobře v jednoduchosti, ale i zájemci o nábytek s bohatým zdobením.
 
Návštěvníky veletrhu čeká bohatý doprovodný program složený z přednášek, poraden bytových designérů, workshopu a soutěží. Nedílnou součástí veletrhu Pragointerier New Design bude sekce ART.EU, kde výtvarníci, umělci, sochaři, malíři představí svá díla. Designové novinky budou jako každoročně představeny v Salonu novinek a designu a nebude chybět ani soutěž Kancelářská židle roku a soutěž s názvem Top Light pro firmy s osvětlením.
 
V soutěži Top Light představí jednotlivé firmy nejlepší svítidla ze své nabídky.
 
Odborná komise je bude hodnotit z hlediska novosti koncepce, funkčnosti, estetického dojmu či dalších kritérií. Vítěz bude mimo jiné zveřejněn v odborném časopise SVĚTLO. Tato soutěž bude stejně jako Salon novinek a designu nově hodnocena i návštěvníky veletrhu, kteří v rámci návštěvnické ankety mohou získat hodnotné ceny.
 

Veletrhy v souboru

 
Novinkou nadcházejícího ročníku je spojení veletrhu Pragointerier New Design s veletrhem zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení s názvem Pragoalarm/Pragosec. I nadále však zůstává výhodné spojení s obsahově příbuzným veletrhem Bydlení 2011, který návštěvníkům nabídne přehlídku realitních kanceláří a nových možností, jak spokojeně bydlet. Hostem na veletrhu jsou již tradičně Hrnčířské trhy, které představí lidovou tvorbu 80 keramiků a výtvarníků.
 
Tento soubor veletrhů, které se svým zaměřením vzájemně doplňují, vytváří na Výstavišti Praha-Holešovice jedinečný komplex, kde si odborníci i široká veřejnost najdou určitě právě to, co potřebují k zařízení svých domovů, kanceláří či firem.
 

Více informací o veletrhu najdete na www.pragointerier.cz.