časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pragointerier New Design 2010

|

Jarní inspirace pro moderní bydlení
 
Na sklonku podzimu se může zdát, že předjaří je ještě daleko. Nicméně ti, kteří plánují „zařídit se v novém“, se už jistě těší na 23. veletrh Pragointerier New Design, který se bude konat 11. až 14. února 2010 na výstavišti Incheba Expo Praha v Praze-Holešovicích. Požadavky na bydlení se velmi rychle mění, rostou požadavky na kvalitu vybavení, nabídka trhu je široká a různorodá. Ale jak se v tom všem zorientovat a dospět ke správnému rozhodnutí? Kde hledat správný poměr kvality a ceny, využitelnosti v praxi a originality? Právě veletrh nábytku, bytového textilu, doplňků a designu je místem, kde se mohou zájemci z řad obchodníků i veřejnosti seznámit s novými trendy, kde odborníci zájemce poučí o vlastnostech nových materiálů a vhodnosti jejich použití pro konkrétní účely, kde mohou návštěvníci na jednom místě porovnat rozsáhlou nabídku jednotlivých výrobců a obchodníků. Zde se všichni mohou inspirovat novými možnostmi a neobvyklými nápaditými kombinacemi materiálů a rovněž mohou využít veletržní slevy poskytované některými vystavovateli.
 
Mezinárodní veletrh nábytku, podlahovin, bytového textilu, doplňků a designu Pragointerier New Design, který si za dlouhou dobu svého trvání získal okruh stálých vystavovatelů i návštěvníků, je opět připraven nabídnout všem zájemcům novinky i tradiční výrobky. Renomované firmy představí v prostorách Průmyslového paláce na holešovickém výstavišti to nejlepší ze své produkce.
 
Společně s tímto veletrhem se uskuteční i obsahově příbuzný pátý ročník veletrhu kancelářského nábytku a vybavení Pragooffice, který by si neměl nechat ujít ten, kdo chce mít kancelář či pracovnu vybavenou moderním a účelným nábytkem.
 
Součástí obou veletrhů bude bohatý doprovodný program; pro umělce, výtvarníky a galerie je připravena sekce ART.EU. V Salonu novinek a designu budou jako každoročně představeny designové novinky, zájemci se mohou těšit na divácky atraktivní soutěž Top Light, určenou pro firmy zabývající se osvětlením. Do této soutěže mohou přihlásit novinku nebo designově zajímavé svítidlo vedle vystavujících společností i ty, které na veletrhu svoji expozici nemají.
 
Novinkou nadcházejícího ročníku je spojení veletrhů Pragointerier New Design a Pragooffice s dalšími třemi stavebně zaměřenými veletrhy, a to Panelový dům a byt, Okna-dveře-schody a Pragotherm. Panelový dům a byt je veletrh zaměřený především na komplexní revitalizace domů, zateplovací systémy a výtahy, včetně návrhů moderního řešení interiérů,jedenáctý ročník výstavy Oknadveře-schody je zaměřen na současnou produkci oken, dveří, schodišť, ale i jejich součástí a stavebních prvků. Obnovený, 36. ročník veletrhu Pragotherm v tomto, pro přestavbu a investici výhodném jarním termínu přivítá vystavovatele z oborů vytápění, tlakových rozvodů vody, páry, plynu a vzduchu, vzduchotechniky, klimatizace a ochrany ovzduší. Jeho součástí bude i sekce zaměřená na alternativní zdroje energie, využití solární energie apod. Zmíněné výstavy doplní konference CEEERES – Středoevropská konference o energetické hospodárnosti a obnovitelných zdrojích energie, soutěž studentských projektů či znalostní soutěž pro návštěvníky.
 
Soubor interiérově a stavebně zaměřených veletrhů, které se vzájemně doplňují, vytváří na výstavišti Incheba Expo Praha jedinečný komplex, v němž by mohl každý najít právě to, co k zařízení domova či kanceláře potřebuje. Jako každoročně bude nedílnou součástí těchto veletrhů i výstava nových možností jak si pořídit či zařídit byt Bydlení 2010.
 
Soubor veletrhů zaplní plochy všech pavilonů holešovického výstaviště včetně montované haly, která bude přistavěna od brány výstaviště až k Průmyslovému paláci, a volné plochy před ní. Ještě se mohou přihlásit poslední zájemci.
 
Více informací najdete na stránkách www.pragointerier.cz.