časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pragointerier New Design 2009

|

O stylu nemusíte jen snít, u nás ho najdete
 
I přes požár, který zasáhl Průmyslový palác, pokračuje pražské výstaviště v Holešovicích s veletrhy a výstavami, které organizuje Incheba, podle plánovaného kalendáře. Převážná část výstavních akcí jiných organizátorů se uskuteční v plánovaných termínech, stejně jako ostatní společenské a kulturní akce.
 
Zájem o co nejrychlejší obnovení výstavního života v areálu je podporován jak ze strany společnosti Incheba a představitelů hlavního města Prahy, tak i ze strany vystavovatelů, kteří se zúčastní nejbližších veletrhů a výstav.
 
Veškeré úsilí směřuje k tomu, aby vystavovatelé a organizátoři sportovních a společensko-kulturních akcí ani návštěvníci nijak nepocítili důsledky tohoto neštěstí a aby výstaviště mohlo i nadále sloužit nám všem.
 
Do nového roku vkročí 21. mezinárodní veletrh nábytku, podlahovin, bytového textilu, doplňků a designu Pragointerier New Design s několika novinkami. Jednou z nich je nová soutěž s názvem Top Light, zaměřená na osvětlení. Do této soutěže mohou přihlásit novinku nebo designově zajímavé svítidlo nejen vystavovatelé, ale i firmy, které na veletrhu svoji expozici nemají. Exponáty bude hodnotit odborná komise podle stanovených kritérií. Vítězové převezmou ocenění na slavnostním večeru veletrhu.
 
V rámci odborného programu se letos uskuteční Diskusní fórum Asociace nábytkářů spojené s tiskovou konferencí. Velmi lákavou akcí uspořádanou pro návštěvníky bude Den s bytovými designéry, kteří po přednášce zdarma poradí zájemcům v otázkách rekonstrukce interiérů. Velké oblibě se těší i tradiční soutěže Salon novinek a designu a Lůžko v interiéru, které jsou velmi dobře obsazeny prestižními firmami.
 
Na veletrh Pragointerier New Design 2009 je přihlášeno také mnoho nových firem. Například společnost Ventec jistě zaujme výrobkem, kterým je pisoár bez vody. Luxusní mosazné postele nabízí firma B&N Holding, překvapivě velké je letos zastoupení firem se zahradním nábytkem (např. Frek, Zahradní Ráj, Amok a další). Poprvé se na Pragointerieru představí např. společnosti Home Office, Ita. Dva a Berger&Partners.
 
Za největší tradiční vystavovatele jmenujme např. společnosti Ason, Kler, Carelli, Elben, in – Elis, JV Pohoda, Abat Interiér, Antico, Šesták Interiér, Nábytek Lupínková, Sofaland, Nábytek Jandík, SemQelb s luxusním čalouněným nábytkem, výrobce českého značkového nábytku Jelínek, Jech, Böhm, Bytcentrum a Dřevotvar Jablonné. Nábytkem zaujmou i firmy Viola EU, Ubud, Unis-N, Sicc – kuchyňské studio, Barrington, No.1 Family, PK Interier, El Trade, Jawa, Dyha, nábytek Milénium a další. Dárkové předměty jsou zastoupeny firmami Interservis nebo Dakls, Pro Byt a další.
 
Matrace a bytový textil představí firmy Purtex, Gumotex, BS Textil, Svitap, Spíme.cz, CM zdravé spaní, Eurotest, Kanafas a mnoho dalších.
 
Prostorné expozice firem IBC Parkety, Podlahy Šesták nebo Zahradník parket, Berger& Partners s mimořádným výběrem podlah z nových druhů dřev s vynikající odolností proti otěru i vlhku nenechají nikoho na pochybách, že při zařizování pohodlného bydlení je třeba začít „od podlahy“. Do této sekce patří také nabídka vestavných skříní, se kterou přijdou např. ABI-MEGA, AZ Skříně nebo Sten.
 
S osvětlením se veletrhu zúčastní prestižní firmy Hagos, Aprolux, Selene a ABB Elektro.
 
Pro umělce, výtvarníky a galerie je připravena sekce ART.EU, která si již začíná mezi nimi nacházet své místo. Atelier Gibbus představí kovové sochy krásných linií, z malířů se prezentují Mikolášek a Patřičný.
 
Pragointerier New Design i nadále zachová výhodné spojení s výstavou nových možností Bydlení 2009 a obsahově příbuzným čtvrtým veletrhem kancelářského nábytku a vybavení Pragooffice.
 
Soubor veletrhů zaplní 12. až 15. února 2009 opět plochy všech pavilonů holešovického výstaviště včetně montované haly, která bude přistavěna od brány výstaviště až k Průmyslovému paláci, a volné plochy před ní.
 
Ještě se mohou přihlásit poslední zájemci. Více informací najdete na www.pragointerier.cz