časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pragointerier – New design

|

číslo 1/2002

Pragointerier – New design

Ve dnech 14. až 17. února t. r. se na Výstavišti v Praze-Holešovicích uskutečnil 9. mezinárodní veletrh nábytku, interiérového designu, svítidel, bytového textilu a doplňků.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Veletrh plánovaný jako „trojakce“ (Domexpo, Bydlení 2002 a Pragointerier) se ale musel rozloučit s jednou svou částí. Společnost Atemi, která již devátým rokem připravovala výstavu podlahovin Domexpo, vyhlásila dvouletý cyklus pro tuto výstavu a přípravné práce na letošním ročníku ukončila. A proto vzhledem k uvolnění pravého křídla Průmyslového paláce byla prezentace firem přesunuta z Křižíkových pavilonů do uvolněných prostor a mobilní haly. To se týkalo i nomenklatury Svítidla. Z tohoto oboru jmenujme alespoň některé vystavující firmy: EKVA s. r. o., VERNO light s. r. o., ABB s. r. o., SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie a časopis Světlo.

Obr. 1.

Díky mimořádné návštěvnosti (patrně po velmi dobře zvládnuté mediální kampani) byl i stánek časopisu Světlo často vyhledáván nejen návštěvníky z řad odborníků. Běžní spotřebitelé (potenciální zákazníci) se na nás obraceli se žádostmi o informace ohledně firem vystavujících interiérová svítidla a o odkazy na ně. Z jejich dotazů vyplynulo, že do svých budovaných i stávajících interiérů stále častěji upřednostňují svítidla z ucelených řad jednoho výrobce. Potřebují porovnávat, popř. si na akci tohoto typu přímo vybrat nejen luxusní, ale i cenově dostupná svítidla.

Společnosti Incheba Praha se oproti loňskému ročníku podařilo zvýšit počet přímých zastoupení výrobců a do Prahy přivést nové firmy, které se na Výstavišti doposud nepředstavily. Je jenom velká škoda, že se tato snaha neodrazila i v nomenklatuře Svítidla a že na veletrhu nebylo alespoň malou expozicí zastoupeno více firem s interiérovými svítidly. Zdá se, že by i případní další vystavovatelé neměli o zájemce nouzi.

Na čisté výstavní ploše 5 558 m2 se představilo 269 firem. Akci během čtyř dnů zhlédlo téměř 25 000 návštěvníků.

jk