časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pragointerier na Výstavišti opět v únoru

|

číslo 4/2002

Pragointerier na Výstavišti opět v únoru

Jubilejní, desátý ročník veletrhu PRAGOINTERIER – NEW DESIGN pořádá Incheba Praha s. r. o. ve dnech 20. až 23. února 2003 opět na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Obr. 1.

Na tomto veletrhu v roce 2002 vystavovalo 269 firem na celkové čisté výstavní ploše přesahující 5 500 m2. Na společně konané akci Bydlení (výstava nových možností bydlení), pořádané společností M.I.P., vystavovalo dalších přibližně 50 firem. Veletrh navštívilo 24 182 auditovaných návštěvníků.

Co nového chystá pořadatel Incheba Praha s. r. o. pro veletrh Pragointerier?

Spojení akce s devátým ročníkem specializované výstavy nových možností bydlení s názvem Bydlení 2003 zůstane zachováno. Po skončení výstavy Domexpo je nomenklatura podlahovin přičleněna k veletrhu Pragointerier, a jeho jubilejní ročník tedy získává nový podtitul – 10. mezinárodní veletrh nábytku, podlahovin, bytového textilu, svítidel a doplňků.

Co je ale zcela nové, je rozšíření akce o Salon hotelnictví a gastronomie. V samostatném pavilonu budou vystavovat nábytkáři hotelový nábytek, židle pro restaurační zařízení, ale i gastroprovozy pro velkokuchyně a další gastronomická zařízení. Součástí tohoto salonu budou i herní automaty a kuželníky. Doprovodný program zpříjemní ochutnávky míchaných nápojů.

Organizátor Incheba Praha na těchto společných akcích očekává účast přibližně 400 firem na hrubé výstavní ploše 15 000 m2. Opět bude postavena mobilní hala před Průmyslovým palácem a samostatný pavilon bude věnován zmíněnému Salonu hotelnictví a gastronomie. Nejsilnější nomenklaturou bude nábytek, rozdělený do hal na současný a stylový, který budou doplňovat i stylové doplňky. Rozšířena bude sekce kuchyní. Svítidla najdou návštěvníci ve stáncích společně s nábytkem, samostatně v mobilní hale, před vstupem do Průmyslového paláce.

Obr. 3. Obr. 2.

Ve střední hale budou moci návštěvníci zhlédnout nové projekty bydlení, ale zaujme je i velký výběr podlahovin. Samostatná část bude věnována bytovému textilu. Zde návštěvníci opět najdou inspirativní soutěž Lůžko v interiéru. Novinkou letošního ročníku bude akce označená Soutěž profesionálů ve vazbě květin pro interiér, prostřené stoly, dekorativní kytice a další interiérová aranžmá. To vše z nádherných květin dovezených z Nizozemí.

Součástí veletrhu bude salon New Design. Akce je každoročně pořádána s garancí Design centra ČR. Na Pragointeriéru 2002 odborná komise nominovala do soutěže Vynikající výrobek roku tyto exponáty (bez určení pořadí):

  • svítidlo No 1 autora Mladena Saviče (Verno light),
  • soubor nábytku autora Jaroslava Svatoše (Jaroslav Svatoš, Praha),
  • kolekce úložných prvků, firemní design (Lovecký, s. r. o., Bzenec),
  • stohovatelná židle CF 122, Ing. J. Daněk, Ing. O. Chromý (RIM – CZ, Otrokovice),
  • stohovatelná židle CF 128, Ing. J. Daněk, Ing. O. Chromý (RIM – CZ, Otrokovice),
  • kuchyňská sestava Techno, Martin Bodinger, (Bodinger, Rychvald u Ostravy).

Obr. 4. Obr. 5.

Nábytek, bytový textil, svítidla i vestavné části interiéru bude možné objednat, mnohé bytové doplňky a dekorační předměty bude moci zákazník přímo zakoupit. A nenajde-li ten pravý výrobek, může se domluvit s firmou na netypovém návrhu vhodném pro zájemcův interiér.

Bližší informace, včetně seznamu zúčastněných firem, fotodokumentace a finančních podmínek, lze nalézt na www.pragointerier.cz

Kontakt na organizátora:
Incheba Praha s. r. o.
tel: 220 103 480
e-mail: m.wohlrabova@incheba.cz