časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pozvánka na veletrh For Arch (For Elektro)

|

Mezinárodní veletrh nízkoenergetického stavění For Arch přivítá zájemce o novinky ze stavebnictví a všech oborů, které k němu patří, ve dnech 21. až 25. září 2011 v renovovaném Pražském veletržním areálu Letňany. Veletrh v letošním roce mírně
mění svůj profil. Důvodem jsou výsledky jednání Rady pro energetickou náročnost budov a Evropského parlamentu o směrnici o energetické náročnosti budov, která má za cíl realizaci budov se spotřebou energie blížící se nule.

Důraz kladený na úsporu energií ve stavebnictví bude hrát v následujících několika letech důležitou roli. Vystavovatelé pro For Arch a souběžné veletrhy proto připravili prezentace novinek a zajímavostí z oblasti nízkoenergetického stavění a všeho, co do stavby patří. Na své si přijdou jak odborníci z oboru, tak spotřebitelé se zájmem o bydlení, stavbu a především úsporu energie. Čtvrtý ročník souběžného veletrhu For Elektro bude tedy centrem informací, novinek a trendů z elektroinstalační, osvětlovací a zabezpečovací techniky a klíčových komponent pro efektivní stavbu.

Některé z novinek budou mít možnost návštěvníci v České republice vidět poprvé. Mezi vystavovateli nebudou chybět např. společnosti ABB s.r.o., Elko EP, s. r. o., Estelar s. r. o., K & V Elektro a. s., Pražská energetika a. s., Schneider Electric s. r. o., Positro s. r. o. nebo ComArr s. r. o. Kromě tradičních vystavovatelů se zde představí také zástupci vysokých škol, výzkumných institucí či odborná sdružení.

Za For Arch – největší stavební veletrh v Čechách, se představí např. Alca Plast, s. r. o., Best, s. r. o., Berndorf Baderbau, s. r. o., H+H Česká republika s. r. o., Heluz cihlářský průmysl v. o. s., Kámen engineering, s. r. o., KB Blok, s. r. o., Klinker Centrum, s. r. o., Lomax, s. r. o., Koupelny Ptáček, s. r. o., Slovaktual, s. r. o., SWN Moravia s. r. o., Velox – Werk s. r. o., Velux Česká republika, s. r. o., Wienerberger cihlářský průmysl a. s., Xella CZ, s. r. o. Na veletrh For Therm je v tuto chvíli přihlášeno více než 70 vystavovatelů z oborů vytápění, obnovitelných zdrojů energie a vzduchotechniky, kteří zaujmou
přibližně 3 700 m2 hrubé výstavní plochy. Součástí komplexu veletrhů jsou také kvalitně zastoupené veletrhy For Wood – šestý veletrh progresivního stavění ze dřeva, a Sport Tech – veletrh sportovních staveb, jejich technologií a vybavení.

Tak jako v letech minulých, bude i letos pozornost věnována doprovodným programům, které budou reagovat na aktuální témata a novinky z oboru, a své si tak najdou jak odborníci, tak široká veřejnost. Veletrhy se těší velké přízni mezi odbornými médii a garanty, kteří přebrali nad projekty záštitu. Vybranými zástupci jsou hlavní město Praha, Hospodářská komora ČR, ministerstvo průmyslu a obchodu, ČVUT v Praze, TZB-INFO, Elektro, Alternativní energie, PRO-ENERGY a mnozí další.

Více informací najdete na www.forarch.cz, www.for-elektro.cz, www.for-therm.cz