časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Posvítíme si v dubnu na citrony?

|

číslo 3/2002

Posvítíme si v dubnu na citrony?

Mgr. Helga Hrabincová

Ve dnech 21. až 24. února 2002 uspořádala Agentura Carolina, divize AC EXPO, ve spolupráci s Národní galerií v Praze ve Veletržním paláci již třetí ročník prestižního komplexu výběrových výstav art & interior3 a III. přehlídku českého a zahraničního designu.

Skutečně bylo na co se dívat, čím se těšit a nad čím žasnout, ačkoliv často nebylo pro nával návštěvníků málem kam šlápnout – pětadvacet tisíc lidí není právě zanedbatelný počet, a právě takový byl počet návštěvníků komplexu výstav.

Každý náruživý milovník designu chtěl totiž vidět, co nového a zajímavého se doma i ve světě, a to především ve světě interiérového designu, za uplynulý rok událo. Přišel na to, že vznikly seriozní a důstojné nábytkové kusy, jednoduché, elegantní a účelné, že jsou využívány nové a moderní materiály a že návrháři a výrobci stále častěji myslí i na ekologii, měl možnost objevit hravost, nápaditost a odvahu českých návrhářů, architektů a designérů. Ti se „vyřádili“ v projektech III. přehlídky českého designu, zejména v Místě očisty, Léčbě Corianem, Na vlnách Perspexu a v projektu Život s PET-lahvemi – PET, náš osud, ve kterých se objevilo několik opravdu zajímavých a oku lahodících objektů. Český design slavil díky Agentuře Carolina úspěchy i na milánském veletrhu Salone Internazionale del Mobile, projektu Salone Satellite. Objevila se zde část III. přehlídky českého designu, konkrétně projekty Léčba Corianem a Na vlnách Perspexu, a kolem vystavených exponátů bylo po celou dobu neuvěřitelně živo. Ale zpět ke komplexu výstav.

Vkusné a lehce květinami nebo voňavým ovocem doplněné expozice vytvářely příjemnou atmosféru, v níž se skvěle dařilo dobré náladě spokojených vystavovatelů i nadšených a okouzlených návštěvníků. Tolik špičkového designu, krásného interiérového zařízení známých a světově uznávaných značek na jediném místě! Kdo si nechal letošní ročník ujít, snažil se to ještě dohonit alespoň návštěvou internetových stránek výstavy (www.artinterior.cz), kam se vypravilo neuvěřitelných sto dvacet pět tisíc zájemců ještě v průběhu konání akce.

Posvítit si je však třeba především na následující, čtvrtý ročník. Organizátoři tentokrát vsadili na ovoce. Poněkud kyselé, zato však šťavnaté a osvěžující – totiž na citrony. Musíme tedy věřit, že art & interior4 a IV. přehlídka českého a zahraničního designu opět přinesou osvěžení a spoustu vitaminů českému interiérovému designu. Těšit se lze i na novinky z  Kolína nad Rýnem, neboť komplex výstav se bude konat v novém termínu, a to od 3. do 6. dubna 2003, IV. přehlídky českého a zahraničního designu pokračují až do 4. května 2003, opět na půdě Národní galerie v Praze, Sbírce moderního a současného umění.

Agentura Carolina, divize AC EXPO
e-mail: snohova@carolina.cz
http://www.artinterior.cz