časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pomohou děti vyřešit problém recyklace zářivek?

|

Dne 4. května 2009 byla zahájena kreativní soutěž žáků a studentů základních a středních škol na téma recyklace světelných zdrojů. Více než pět tisíc škol bylo pozváno do projektu Nechte svůj talent zazářit, jehož cílem je prostřednictvím jedinečných „uměleckých“ děl přiblížit veřejnosti problematiku zpětného odběru nefunkčních zářivek. Soutěž probíhá od 4. května do 14. června. Jejím organizátorem je nezisková společnost Ekolamp, která se od roku 2005 věnuje zpětnému odběru osvětlovacích zařízení.
 
Máme trvale problém s množstvím zářivek, které domácnosti vyhazují do běžného odpadu. Doufáme, že nám děti ve školách pomohou najít tu správnou formu komunikace s jejich vrstevníky a rodiči, abychom je přesvědčili o správnosti recyklace,“ vysvětluje cíl projektu Zuzana Křenková ze společnosti Ekolamp. „Zapojit se může každá třída nebo jen tým kamarádů, kteří mají nápady a chuť vytvořit na zadané téma plakát, komiks nebo třeba jen obrázek,“ uzavírá Křenková.
 
O vítězných projektech bude rozhodnuto ve dvou kolech. Nejprve návštěvníci webových stránek nominují své favority, z nichž následně odborná porota vybere vítěze. Více informací získají zájemci o soutěž na webové stránce www.zarici-talent.cz.
 
Kontakt:
Donath-Burson-Marsteller
Tomáš Jelínek
GSM: +420 602 682 607