časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Philips představil v rámci konference Illuminesca 2010 řešení osvětlení obchodů

|

Koncem září se v Praze konala dvoudenní konference společnosti Philips, Illuminesca 2010 zaměřená na osvětlení obchodů. První den měli účastníci akce možnost seznámit se s již realizovanými instalacemi Philips např. v obchodních řetězcích Albert a Billa nebo v obchodním domě Tesco My na Národní třídě v Praze. Teoretická část konference pokračovala druhý den v atraktivním prostředí Ekotechnického muzea (památkově chráněný areál staré čistírny odpadních vod), kde byly hned vedle přednáškového prostoru připraveny velmi názorné modelové příklady světelných instalací obchodů od osvětlení výloh až po osvětlení potravin. Všechny samozřejmě mj. zaměřené na úsporu elektrické energie.
 
Po skončení bloku přednášek a pauze na oběd formou rautu, pokračovala část praktických ukázek. Přítomní byli rozděleni do dvou skupin a v doprovodu zástupce společnosti Philips zajišťujícího v případě potřeby odborný simultánní překlad, postupně procházeli jednotlivá prezentační stanoviště. U každého z nich jim byl plně k dispozici jeden z odborníků společnosti Philips, který nejdříve prezentované světelné řešení představil, a poté odpovídal na dotazy návštěvníků.
 
Příjemným zpestřením konference byla exkurze do podzemí provozní budovy čistírny, kde se návštěvníci seznámili s historií stokování a čištění odpadních vod. Podzemní prostory byly při této příležitosti osvětleny proměnným barevným světlem – jak jinak, než moderními LED svítidly společnosti Philips.
 
Za časopis Světlo přejeme organizačnímu týmu společnosti Philips, aby se jim úsilí, které tomuto náročnému projektu věnovali, maximálně zúročilo.

Ing. Jana Kotková