časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Philips Lighting Digital Light Tour

|


Philips Lighting Digital Light Tour

Ing. Jakub Wittlich,
Philips ČR spol. s r. o. Lighting

Ve dnech 10. až 12. října t. r. vždy ve večerních hodinách mohli obyvatelé Kokořínska propadnout pocitu, že hrad Kokořín ovládly nečisté síly. Vždy okolo sedmé hodiny večerní se začaly různé části hradu pokrývat rozličnými, občas velmi expresivními stopami barevného světla. Nešlo ovšem o nic nekalého, naopak. Kokořín se stal místem konání Philips Digital Light Tour.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3. Obr. 4.

Tato akce byla vyvrcholením letošního zvýšeného důrazu Philips Lighting na seznamování odborné veřejnosti s možnostmi a vlastnostmi svítidel a osvětlovacích soustav, které za zdroj světla využívají elektroluminiscenční diody LED.

Obr. 5. Obr. 6. Obr. 7.

Dodávka plná svítidel LEDline (viz Světlo 4/2004), LEDflood (viz Světlo 2/2006) a nejnovějších LEDbeamer všech barev světla s příslušným množstvím kabelů a s elektrocentrálou byla základem pro získání zkušeností s tímto novým typem osvětlovacích prostředků v praxi.

Obr. 8. Obr. 9. Obr. 10.

První den byl určen pro pracovníky technického oddělení firmy, protože pro skutečně odpovědné vypracovávání světelných návrhů pro zákazníky a plné využití možností svítidel LED je osobní praktická zkušenost nezbytná.

Obr. 11.

Druhý a třetí den měly vždy obdobný průběh: odpoledne prezentace svítidel, jejich světelných efektů a příklady realizací ze zahraničí a večer experimentování se svítidly v terénu. Jeden den bylo auditorium tvořeno převážně projektanty a důraz byl kladen zejména na technické vlastnosti svítidel, poslední den byl určen architektům s co největším prostorem pro vlastní tvořivost. Tato možnost byla kreativními hosty skutečně využita v maximální míře.

Nejlepší představu o světelných proměnách hradu Kokořín poskytnou obrázky. Hovoří samy za sebe a dobře vystihují atmosféru celé akce.

Philips ČR spol. s r. o. Lighting
Šafránkova 1
155 00 Praha 5
tel.: 233 099 111
fax: 233 099 326
e-mail: jakub.wittlich@philips.com
http://www.philips.cz