časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pětiletá činnost společnosti Kania CZ a její budoucnost

|

číslo 2/2004

Pětiletá činnost společnosti Kania CZ a její budoucnost

Ing. Petr Svoboda,
Kania CZ s. r. o.

Obr. 1.

Společnost Kania CZ s. r. o., významný dodavatel svítidel a světelných zdrojů na český, slovenský a maďarský trh, oslavila nedávno páté výročí své činnosti. Uspořádala firemní den v Ostravici, v překrásném letovisku Beskyd (obr. 1).

Při té příležitosti byla zmíněna nová firemní strategie. Podmínkou jejího uskutečnění bylo získání zkušených odborníků, kteří realizují stále větší požadavky zákazníků firmy. Se ctí se společnost vyrovnala s náročnými požadavky právních norem, jako zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky, a jeho novelizací, zákona č. 477/2001 Sb., o obalech, a jeho novelizace a zákona č.185/2001 Sb., o odpadech.

Zakoupení nového areálu a přestěhování sídla firmy do Frýdku-Místku v roce 2001 přispělo k naplnění koncepce firmy: dodávky zboží do 48 hodin.

Obr. 2.

Své motto Cesta ke světlu prezentuje společnost Kania širokou nabídkou produktů světelné techniky v rámci svých obchodních značek Kanlux, Kanlux plus a Kania.

Protože jsou pro dynamicky se rozvíjející společnost samozřejmostí neustálé inovace, představila široké veřejnosti na veletrhu Amper 2004 množství novinek. V oblasti úsporných světelných zdrojů to jsou kompaktní zářivky XEU Super mini (unikátní krátké úsporné zdroje). Ty řeší problém nedostatku místa ve svítidlech při zachování požadovaného světelného výkonu s využitím čtyř trubic ve tvaru písmene U (obr. 2). Halogenové systémy na malé napětí 12 V jsou v aktuální nabídce firmy inovací úspěšných a zákazníky velmi vyhledávaných podhledových svítidel řady CT. Nové řady uvedených dekorativních vestavných bodových svítidel CTC a CTX svým netradičním povrchovým zpracováním mohou uspokojit vysoké požadavky zákazníků.

Velmi úspěšným rozhodnutím učiněným v loňském roce bylo uvedení halogenového flexibilního přípojnicového systému „track light„ Magellan 12 V a Easytec 230 V na trh. Zmíněný systém českým zákazníkům předložil netradiční použití stínidel z porcelánu ve světelné technice. Tato velmi dekorativní kolekce otevřela cestu do světa světelné techniky i nově zavedené obchodní značce Kanlux plus. Ta byla na letošním veletrhu Amper rozšířena o další sadu závěsných a přisazených svítidel řady Banner s masivními ručně leptanými stínidly (obr. 3).

Obr. 3.

Při příležitosti rekapitulace pěti let činnosti společnosti Kania CZ nelze zapomenout na stále rostoucí zájem zákazníků o další produkty z nabídky firmy (např. jisticí techniku, ventilátory a elektroinstalační materiál).

Management společnosti Kania CZ při intenzivní přípravě na vstup do Evropské unie vytyčil směr její činnosti a její hlavní cíle:

  • zaměření na produkty s jedinečným poměrem kvality k ceně,
  • nadstandardní bezplatný zákaznický servis,
  • benchmarking,
  • zabezpečení logistické strategie dodávek do 48 hodin,
  • zajištění komunikace se zákazníky.

Jedním z hlavních kroků je i rozhodnutí zavést normu jakosti ČSN EN ISO 9001:2000 do života firmy ještě v tomto roce.

Kania CZ, s. r. o.
Sadová 618
738 01 Frýdek-Místek
tel.: 558 694 881-2, 558 629 109
fax: 558 694 250
e-mail: kania.cz@kania.cz
http://www.kania.cz