časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Otevření zrekonstruované budovy v areálu ČVUT na Karlově náměstí

|


Otevření zrekonstruované budovy v areálu ČVUT na Karlově náměstí

Obr. 1.

České vysoké učení technické v Praze dne 1. prosince 2004 slavnostně otevřelo nově zrekonstruovanou budovu G ve svém areálu na pražském Karlově náměstí. Rekonstrukce areálu, z historického hlediska mimořádně hodnotného (památkově chráněná barokní stavba z roku 1756, objekt bývalého proboštství křížovníků – strážců Božího hrobu), byla zahájena na konci roku 2003. V historickém komplexu ČVUT Karlovo náměstí jde o první komplexní rekonstrukci.

Původně zde byly umístěny laboratoře Fakulty strojní ČVUT, v roce 2003 převedené ze správy Fakulty strojní do správy Fakulty elektrotechnické ČVUT. Tato fakulta bude budovu využívat jako výzkumný ústav se třemi pracovišti: Centrum aplikované kybernetiky, Centrum strojového vnímání katedry kybernetiky, Skupina počítačových sítí katedry počítačů.

Obr. 2.

Slavnostního otevření se zúčastnil rektor Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Jiří Witzany, DrSc., děkan Fakulty elektrotechnické prof. Ing. Vladimír Kučera, DrSc. dr. h. c., vedoucí oddělení rozvoje vysokých škol doc. Antoš a další významní hosté.

ČVUT patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám ve střední Evropě. V současné době studuje na šesti fakultách (stavební, strojní, elektrotechnické, jaderné a fyzikálně inženýrské, architektury, dopravní) a v ústavu biomedicínského inženýrství ČVUT více než 22 000 studentů. Pro akademický rok 2004/2005 nabízí ČVUT svým studentům 39 studijních programů a v rámci nich 169 studijních oborů.

ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokážou se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu.

Mgr. Andrea Vondráková
(odbor vnějších vztahů RČVUT)