časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Osvětlení dětského pokoje na veletrhu FOR HABITAT

|

číslo 3/2005

Osvětlení dětského pokoje na veletrhu FOR HABITAT

Na dny 26. až 29. května 2005 připravuje společnost ABF, a. s., již dvanáctý ročník veletrhu bydlení, nábytku, realit, renovací a rekonstrukcí FOR HABITAT, který mohou zájemci navštívit v Pražském veletržním areálu Letňany denně od 9.00 do 18.00 h, v neděli do 16.00 h.

Zajímavostí letošního ročníku bude expozice Ukázkové dětské pokoje, kde budou na 80 m2 představeny čtyři varianty vybavení dětských pokojů od různých výrobců dětského nábytku, vždy jednotlivě na 20 m2.

Nejnovější průzkumy ukázaly, že většina českých domácností si dosud neví rady s osvětlením dětského pokoje. Osvěta je v tomto směru zatím zřejmě nedostatečná. Osvětlení je často nevyhovující a nesplňuje základní kritéria. S pomocí firem EGLO a Philips budou tyto vzorové dětské pokoje vybaveny vhodnými svítidly s vhodnými světelnými zdroji tak, aby osvětlení bylo správně umístěno a vyhovovalo věku dítěte. V každém pokoji budou asi čtyři až pět svítidel od centrálního, přes stojanové svítidlo, stolní svítidlo u psacího stolu, svítidla u postele až po orientační světlo. Firmu EGLO bude na expozici po celou dobu veletrhu zastupovat její zaměstnanec, který bude připraven poradit a pomoci při výběru osvětlení. Philips bude mít svého zástupce v expozici v sobotu 28. května.

Vhodně zvolená svítidla mají nejen velký vliv na správný vývoj zraku dětí a dospívajících, ale jsou i důležitá pro vytváření pohody v jejich malých královstvích, a tím k účinnému osvojování nových poznatků. Proto bychom jejich výběru měli věnovat více pozornosti a využít každé příležitosti získat v tomto směru nové informace. A těch bude na veletrhu FOR HABITAT dostatečné množství. Návštěvníci mohou také na veletrhu získat moderní světelné zdroje, které firma Philips dodala pro soutěž v losování vstupenek (www.forhabitat.cz).

Hana Forejtová,
manažerka veletrhu