časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

OPTONIKA 2010

|

1. mezinárodní veletrh optických technologií a aplikací souběžně s veletrhem AMPER 2010
 
Novinkou veletrhu elektrotechniky a elektroniky Amper 2010 je mimo jiné také nový veletrh optických technologií a aplikací Optonika 2010. Tato specializovaná akce, která svým zaměřením doposud nemá v České republice obdoby, se uskuteční v termínu 13. až 16. dubna 2010 v PVA Letňany, Praha.
 
Veletrh Optonika 2010 bude přehlídkou nejnovějších trendů a novinek z oblasti optiky, ale návštěvníci budou moci také navštívit dvoudenní odborný seminář pořádaný Českou a Slovenskou společností pro fotoniku. Seminář je určen pro nejširší odbornou veřejnost, předneseny budou následující příspěvky:
  • Holografie RNDr. Dagmar Senderáková, CSc. (katedra experimentální fyziky Univerzity Komenského, Bratislava),
  • Nanooptika prof. RNDr. Pavel Tománek, CSc. (Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, VUT Brno),
  • Integrovaná optoelektronika pro informatiku Ing. Vítězslav Jeřábek, CSc. (FEL – katedra mikroelektroniky, ČVUT Praha),
  • Vláknové lasery Ing. Pavel Peterka, Ph.D. (ÚFE AV ČR, v. v. i.),
  • 50 let laseru prof. Ing. Miroslava Vrbová, CSc. (FBMI, ČVUT Praha),
  • Optická vlákna Mgr. Maciej Kucharski, CSc. (ČSSF),
  • Elektřina ze Slunce doc. RNDr. Jiří Toušek, CSc. (MFF, UK),
  • FTTH (Fiber to the Home) Ing. Jan Brouček, CSc. (PROFiber Networking CZ s. r. o.),
  • Obrazové senzory prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. (FEL, ČVUT Praha)
 
Na veletrhu Optonika 2010 se představí významní výrobci a dodavatelé nejmodernějších produktů z oboru (např. společnosti Dioptra, a. s. Turnov, výrobce a prodejce lup, svítidel LED, zakázkové i technické optiky, brýlových obrub; City Illuminations s. r. o., specialista na osvětlovací techniku; EcoGlass, a. s., výrobce čoček pro osvětlení a skleněných výlisků; MIT, s. r. o., dodavatel nejmodernějších technologií z oblasti laserové techniky a optoelektroniky; OFA, s. r. o., dodavatel optických vláken, kabelů a mikrokabelů a dalšího příslušenství pro optické sítě; Optokon Co., Ltd., výrobce pasivních a aktivních komponent a přístrojů pro vláknovou optiku a optoelektroniku; PROFiber Networking CZ s. r. o., významný dodavatel produktů z oblasti měřicí techniky pro ICT, svářeček optických vláken a systémů pro vytvrzování ÚV zářením; TELCO Technologies, s. r. o., nabízející široký sortiment produktů pro výstavbu telekomunikačních sítí (např. optické rozváděče, spojky a optické konektory); MICOS, spol. s r. o., výrobce prvků pro telekomunikační sítě, a další.)
 
Věříme, že čtenáře nový veletrh zaujme a že se stejně jako veletrh AMPER stane synonymem kvality, prestiže a obchodních kontaktů.
 

Více informací o veletrhu OPTONIKA 2010 naleznete na www.optonika.cz.