časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

O společnosti Osvětlení z Plzně

|

Společnost Osvětlení spol. s r. o. zahájila svoji činnost v roce 1992. Hlavní náplní nově založené společnosti byly veškeré elektromontážní práce, postupně se začala přidávat také obchodní činnost orientovaná na světelnou techniku.
 
Nabízený sortiment byl v počátcích prodáván v pronajatých prostorách na plzeňském náměstí. V té době jej tvořily zejména veřejnosti nepříliš známé úsporné světelné zdroje. Jako svého hlavního partnera si společnost Osvětlení vybrala Osram, v té době jedinou firmu, která měla oficiální zastoupení v ČR. Tímto zásadním krokem nastartovala svoji obchodní činnost, kterou postupně přesouvala do vlastních prostor. K světelným zdrojům se postupem doby přidávaly ostatní produkty světelné techniky.
 
V současné době je společnost Osvětlení spol. s r. o. jediným speciálním prodejcem širokého sortimentu výrobků světelné techniky, který si žádá současný náročný trh, v Plzni.
 

Maloobchod a velkoobchod

 
Maloobchodní činnost byla soustředěna a je vykonávána v areálu Domu svítidel v Plzni na Borech. Dům svítidel tvoří šest samostatných prodejen, které nabízejí produkty všech cenových kategorií. Každá z nich je zaměřena na určitý druh zboží s ohledem na účel jeho použití. Sortiment jednotlivých prodejen je většinou ještě pro přehlednost rozčleněn do několika samostatných sektorů. To pomůže zákazníkovi snadněji se zorientovat v široké nabídce produktů a zaměřit se na ty, které odpovídají jeho představě a účelu použití.
 
Společnost se také zabývá velkoobchodní činností. Zákazník zde nalezne veškerý sortiment potřebný pro kvalitní údržbu a opravy veřejného osvětlení, osvětlení interiérů s technickými a designovými svítidly, pro osvětlení zahrad, fasád, bazénů a pro slavnostní nasvícení objektů.
 

Projektová a poradenská činnost, významné reference

 
K udržení vysoké úrovně služeb nabízí společnost svým zákazníkům také zpracování světelnětechnických návrhů požadovaných prostorů a další poradenské služby. Díky pečlivému výběru výrobců, kontaktovaných přímo na světových veletrzích, jim společnost může poskytnout zajímavější a odlišný sortiment, takový, který není ve velkých obchodních řetězcích běžně dostupný.
 
Za projekty, které společnost realizovala nebo se na jejich realizaci podílela, jmenujme např. osvětlení katedrály sv. Bartoloměje v Plzni a zámku v Bečově nad Teplou, osvětlení kostelů v Plánici a v Přešticích nebo Casina v Mariánských Lázních. Z osvětlení sportovišť jsou to např. tenisové haly Slavie, Lokomotiva, I. ČLTK a rovněž hokejová ČEZ Aréna.
 
Mimo jiné se společnost Osvětlení zabývá výrobou a montáží vánoční výzdoby. Pravidelně pořádá technické semináře.
 
Kontakt:
Osvětlení spol. s r. o.
Boettingerova 2,
301 00 Plzeň-Bory
tel.: 377 423 331,
fax: 377 422 757
 
Dům svítidel
Kaplířova 12, 301 00 Plzeň-Bory
tel.: 731 770 886
 
Otevírací doba:
po až pá od 8.00 do 18.00,
so od 8.00 do 14.00
 
Obr. 1. Stropní svítidla v provedení XXL
Obr. 2. Ruční práce benátských mistrů
Obr. 3. Ředitel společnosti v „ostrém pracovním nasazení“
Obr. 4. Prodejna technických a LED svítidel
Obr. 5. Osvětlení kostela sv. Jana Nepomuckého na Chodském náměstí v Plzni