časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky v oblasti úspor energie na veletrhu FOR ELEKTRO

|

Ve dnech 21. až 25. září 2010 budou patřit prosto­ry Pražského veletržní­ho areálu Letňany také veletrhu elektrotechniky, osvětlovací techniky a za­bezpečovacích systémů – For Elektro. Své produkty z oboru elektra, zejména elektroinstalací, které úzce související se stavbou, za­řizováním a zprovozně­ním interiérů a exteriérů, zde představí přední čes­ké i významné zahranič­ní firmy. Veletrh se usku­teční v rámci tradičního souboru veletrhů s tematikou stavebnic­tví For Arch.
 
V rámci veletrhu bude dán prostor fir­mám zabývajícím se budoucností alterna­tivní energetiky – fotovoltaikou, a jejímu využití ve výstavbě. Mezi letošními vysta­vovateli jsou dosud přihlášeny např. tyto společnosti: Optimal Solutions CZ, IBC Solar, Nelumbo, specializovaný fotovol­taický velkoobchod Frankensolar CZ, společnost Isofen Energy spol. s r. o., za­měřená na budování solárních elektráren, a další. Složení přihlášených firem potvr­zuje současný trend rostoucího zájmu ve­řejnosti i podnikatelů o oblast využití so­lární energie.
 

Světlo pro zítřek – osvětlení budoucnosti

 
Ve spolupráci s redakcí časopisu Svět­lo se na veletrhu uskuteční také druhý roč­ník soutěže For Light – Světlo pro zítřek. V loňském, prvním ročníku soutěže hod­notila komise odborníků celkem 24 soutěžících produktů. Mezi nejúspěšnějšími bylo mj. osvětlení (světelný pás) fungují­cí na principu elektroluminiscence. Tento světelný prvek zaujal porotu tím, že jej lze použít jako nouzové osvětlení pro jedno­duchou a bezpečnou orientaci v prostoru, signalizaci či k reklamním účelům. Stejně jako v loňském roce budou produkty při­hlášené ve třech kategoriích (prototypy, svítidlo do interiéru, svítidlo do exteriéru) hodnoceny odbornou komisí podle pěti kritérií (světelnětechnické parametry, tech­nické provedení, provozně-ekonomické vlastnosti a obchodní podmínky, design, ekologické a environmentální hledisko).
 

Více informací najdete na www.for-elektro.cz.