časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky v nabídce lištových svítidel firmy HALLA

|

číslo 3/2005

Novinky v nabídce lištových svítidel firmy HALLA

Ing. Daniel Černý, HALLA, a. s.

Kromě svítidel vlastní výroby jsou v nabídce firmy HALLA, a. s., také dovážená svítidla. Finská firma Lival připravila pro letošní rok několik novinek. Z nich zde představíme svítidla pro tříokruhové lišty. Jejich společným rysem je použití moderních světelných zdrojů a snaha o miniaturizaci svítidel při zachování jejich vysoké užitné hodnoty.

Obr. 1. Svítidlo Cyli-con
Obr. 2. Svítidlo Shop-Master CDM-T
Obr. 5. Svítidlo Hexus 85 W

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 5.

Cyli-con

Lze zmínit např. svítidlo Cyli-Con, které je určeno pro halogenidové výbojky 35 a 70 W (možnost volby konvenčního či elektronického předřadníku) nebo sodíkové výbojky SDW-TG 50 a 100 W (provoz pouze s elektronickým předřadníkem). Zvolit je možné jedno ze čtyř provedení reflektorů s úhly poloviční svítivosti 12, 24, 44 a 60°. Barevné varianty uvedeného svítidla jsou stříbrná, bílá nebo černá.

Obr. 3.

Obr. 3. Svítidlo Mini-Master

Shop-Master

Další novinkou je série svítidel Shop-Master. Tato svítidla se osazují halogenidovými výbojkami o příkonu 35 nebo 70 W, konkrétně jsou k dispozici varianty pro světelné zdroje CDM-T, CDM-TC a CDM-R111. Vybrat si lze opět z několika úhlů poloviční svítivosti; jsou určeny volbou reflektoru nebo světelného zdroje CDM-R111. Všechna svítidla Shop-Master jsou vybavena elektronickým předřadníkem.

Mini-Master

Velmi zajímavé svítidlo je Mini-Master. Jeho konstrukce vychází ze série Shop-Master, jeho rozměry jsou však menší. Je pro světelný zdroj Mini MASTER CDM-Tm o příkonu 20 W.

Obr. 4.

Obr. 4. Výbojka Philips CDM-Tm 20 W

Halogenidovou výbojku CDM-Tm představil Philips v loňském roce jako nejmenší přírůstek do skupiny halogenidových výbojek s keramickým hořákem. Je to výbojka o délce pouhých 54 mm, se světelným tokem 1 650 lm, teplotou chromatičnosti 3 000 K a indexem barevného podání 86. Výbojka byla navržena tak, aby poloha hořáku odpovídala halogenové žárovce s paticí GY6.35. To umožňuje umístit výbojku do stejného reflektoru, který je určen pro halogenovou žárovku. Výbojka CDM-Tm je provozována výhradně s elektronickým předřadníkem a svítidla vybavená tímto světelným zdrojem jsou vhodná především tam, kde jsou požadována svítidla malých rozměrů, ale s vysokým měrným výkonem a dlouhou životností zdroje.

Hexus

Dále se připravuje např. svítidlo Hexus pro kompaktní zářivky PL-H o příkonu 60, 85 a 120 W nebo pro dvě kompaktní zářivky PL-TEL o příkonu 42 W.

Všechna lištová svítidla jsou k dispozici v barvách stejných jako vlastní tříokruhové lišty, tedy stříbrné, bílé či černé. Tak lze snadno vybrat barevné provedení odpovídající charakteru osvětlovaného prostoru.

Další informace o uvedených novinkách i dalších produktech nabízených firmou HALLA, a. s., zájemci naleznou na internetových stránkách www.halla.cz nebo přímo v pobočkách firmy.

HALLA, a. s.
Litvínovská 288
190 00 Praha 9
tel.: 286 880 161, 286 844 205
fax: 283 880 274
e-mail: prodej@halla.cz
http://www.halla.cz