časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky roku 2020 společnosti SLV

Ing. Radovan Glaic | SLV Czech s. r. o. | www.slv.com

SLV je mezinárodní výrobce svítidel s bohatou historií a širokým sortimentem produktů. Nabízí celkové řešení vybavení staveb interiérovými i exteriérovými designovými svítidly včetně komplexní technické podpory profesionálům či architektům. Značka SLV je zaměřena nejenom na rezidenční klientelu, ale především na projekty komerční a veřejné sféry. SLV Czech s. r. o. je dceřiná společnost SLV GmbH a výhradní distributor svítidel SLV na českém a slovenském trhu. Letošní rok je pro tuto firmu ve znamení významných novinek. Posuďte sami.

Obr. 1. Nové sídlo pobočky SLV ve vile Šín v Praze-Sedlci
Obr. 1. Nové sídlo pobočky SLV ve vile Šín v Praze-Sedlci

Nový showroom SLV v Praze (obr. 1, obr. 2)

Nové sídlo českého zastoupení a především svůj nový showroom otevřel tradiční německý výrobce kvalitních svítidel SLV v rekonstruované vile Šín (www.vilasin.com). V srdci Sedlce, jedné z nekrásnějších a nejklidnějších pražských čtvrtí, se zrodil výjimečný architektonický počin. Rekonstrukcí této pseudorenesanční stavby vznikla čtyřpatrová galerie interiérového designu s odpočinkovou zahradou nabízející klientům ucelené možnosti řešení v oblasti interiérového designu. Je zde společně se SLV prezentována firma FORM DESIGN – tradiční český výrobce nábytku, a architektonická kancelář IO Studio. Vila Šín tak představuje tři na sobě nezávislé subjekty zaměřené na interiérový design a architekturu, které mohou zákazníkovi pomoci vyřešit vše na jednom místě. Díky unikátní poloze v zeleni a krásným zátočinám Vltavy je vila místem s výjimečnou atmosférou. Elegantní moderní design produktů SLV se propojil s historickými prvky a společně vytvořily ojedinělou harmonii stylů. Vše leží na dosah velkoměsta, necelých pět minut z Dejvic. Showroom je snadno dostupný také veřejnou dopravou: 
– vlakem z Masarykova nádraží do stanice Praha-Sedlec, pak asi 10 minut volnou chůzí k vile Šín,
– autobusem č. 107 nebo 147 ze stanice Dejvická směr Suchdol nebo Výhledy do zastávky V Sedlci, pak asi 10 minut k vile Šín.

Showroom nemá pevnou otevírací dobu, proto doporučujeme ověřit si aktuální přítomnost personálu telefonicky na tel.: 245 501 200. Ideální je domluvit si návštěvu předem telefonicky nebo e-mailem.

Obr. 2. Pohled do showroomu firmy SLV Czech s. r. o. v Sedlci
Obr. 2. Pohled do showroomu firmy SLV Czech s. r. o. v Sedlci

Nový design katalogu BIG WHITE® a jeho digitální podoba (obr. 3, obr. 4)

Firma SLV chystala letos velkolepý návrat na veletrh Light+Building. I z těchto důvodů bylo významně změněno pojetí katalogu BIG WHITE®, který v letošním roce překvapil obálkou antracitové barvy s jistou dávkou vtipu. Veletrh se však nekonal, nastala doba karantén a „home officů“. Doba omezených návštěv a osobních kontaktů naplno vyzdvihla přednosti digitálního katalogu svítidel BIG WHITE® společnosti SLV (obr. 3). Jde o ideální kombinaci klasického „listování stránkami“ spojenou s interaktivními funkcemi pro okamžité získání obrázků, popisů, technických parametrů, orientační ceny i aktuální skladové dostupnosti. Profesionálové, kteří komunikují se zákazníky, oceňovali možnost jednoduše vytvořit kultivovaný výběr stránek s vytipovanými artikly pro rychlou a snadnou konzultaci s investory. Tato forma předávání informací se v tomto roce ukázala jako velmi efektivní a společnost SLV ji bude i pro další období rozvíjet.


Obr. 3. Nový katalog SLV v tabletu


Obr. 4. Print screen obrazovky s otevřeným katalogem SLV BIG WHITE®

SLV RUSTY® – nadčasová venkovní svítidla

Firma SLV již mnoho let udává trend v oblasti moderního osvětlení a každý rok přináší spoustu novinek. Nyní uvádí na trh rezavá svítidla řady RUSTY®, která zcela přirozeně zapadnou do obrazu zahrady navržené v přírodním stylu. Díky speciální úpravě oceli FeCSi se na těle svítidla vytváří typická patina. Vzniká tak nejen neobvyklý rezavý vzhled, ale i naprostý unikát. Tento povrch zároveň chrání vnitřek produktu před korozí. Vyniká v kombinaci se dřevem, přírodním kamenem, betonem nebo s bíle omítnutými stěnami. K zákazníkům se tak dostává osvětlení, které stárne se svým okolím a přitom stále krásněji září.

S teplým rezavým tónem svítidel této skupiny vstupuje do každého venkovního prostoru příjemné oživení. Je možné si vybrat třeba stojanové svítidlo s nepřímým světlem či neobvyklými tvary nebo nástěnné svítidlo s funkcí up/down light (s každou variantou se vytváří atraktivní světelné body) a současně se zárukou kvality a dlouhé životnosti, o nichž svítidla RUSTY® přesvědčí za každého počasí.

Kdo by si přál dovést rezavý purismus k dokonalosti, bude nadšen ze svítidla RUSTY® PATHLIGHT ve tvaru písmene L (obr. 5). Tato chodníková svítidla se vyznačují přímočarým designem. Vytvářejí neoslňující světlo pro lepší orientaci ve tmě. Kromě varianty LED je toto svítidlo k dispozici s objímkou GX53, která může být vybavena žárovkou s maximálním výkonem 9 W. Energeticky efektivní a s dlouhou životností – a přiloženými šrouby lze RUSTY® PATHLIGHT také rychle a bezpečně instalovat.

Přeje-li si zákazník vytvořit nepřímou světelnou atmosféru, je pro něj ideální volbou RUSTY® SLOT (obr. 6). Díky promyšlenému designu produkují hranatá sloupková a chodníková svítidla náladové osvětlení nasměrované k zemi. Robustní, elegantní, s charakterem – těmito vlastnostmi se RUSTY® SLOT se svým symetrickým rozdělením světla, čistým designem a vynikající stabilitou prezentuje v celé řadě.

Varianty RUSTY® CONE (obr. 7) upomínají na dávný svět námořních plaveb. Přesto elegantně splynou i s tou nejmodernější architekturou. Jako soklová či sloupková svítidla nabízejí všestranné použití. Díky objemnému sklu vyzařují světlo do celého prostoru. Univerzální unikáty, s jejichž pomocí je možné vytvářet dokonale osvětlené akcenty. Nabízejí též jedinečné oživení každé terasy, zahrady a příjezdových cest.

Obr. 8. Svítidlo RUSTY® v hranatém provedení
Obr. 8. Svítidlo RUSTY® v hranatém provedení

Svítidlo RUSTY® v hranatém provedení (obr. 8) s čistými liniemi dokazuje, že je v každé venkovní oblasti klenotem. Svým tvarem vychází z klasické japonské zahradní architektury. Jestliže se umístí větší počet těchto svítidel na okrajích cest, poskytují atraktivní orientaci v prostoru. Svítidlo vyniká nejen krásným vzhledem, ale má i vysoké krytí IP55, jednoduše se instaluje a je energeticky úsporné.

Na www.slv.com zájemci naleznou speciální brožuru ke svítidlům SLV RUSTY®.

SLV Czech s. r. o.
V Sedlci 28/17, 160 00 Praha 6
tel.: 245 501 200
e-mail: info@cz.slv.com, www.slv.com

V galerii:
Obr. 5. Svítidlo RUSTY® PATHLIGHT 40/70 Pole ve tvaru písmene L
Obr. 6. Svítidlo RUSTY® SLOT 50/80 Pole
Obr. 7. Svítidlo RUSTY® CONE 25/40/70 Pole