časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky firmy Kania

|


Novinky firmy Kania

Rekonstrukce budovy firmy Kania po roce a půl končí. Jejím výsledkem je nová, moderní budova pro zázemí zaměstnanců společnosti, kteří se starají o hladký chod všech činností. Rekonstrukcí jsme získali moderní vybavení interiérů i dostatečné zázemí pro všechny pracovníky, kteří vycházejí vstříc požadavkům a přáním našich zákazníků.

Obr. 1.

Obr. 1. Budova firmy KANIA CZ ve Frýdku-Místku po rekonstrukci

V srpnu vstoupil v platnost zákon č. 7/2005 Sb., kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, podle něhož musí být zákonem stanovená elektrická a elektronická zařízení po ukončení své životnosti recyklována. Každý výrobce nebo dovozce si může vybrat ze tří systémů sběru a zpracování elektroodpadu: individuálního, solidárního a kolektivního. Firma Kania pečlivě sleduje vývoj legislativy a analyzuje podmínky, za kterých budou jednotlivé systémy v budoucnu fungovat. Při obvyklém nedostatku důležitých informací je toto rozhodování více než obtížné. Nicméně firma Kania plní své závazky vyplývající ze zákona a průběžně koná kroky k zajištění těchto zákonných povinností.

V říjnu se nákupní oddělení firmy stejně jako každý rok zúčastní veletrhů v Číně, kde má vytipované výrobky, které určitě zpestří naši dosavadní nabídku v příští sezóně. Výsledky analýzy požadavků zákazníků, které jsme získali na veletrhu Amper 2005, použije sedmičlenná skupina odborníků k přípravě návštěvy veletrhů v Číně (zahrnuje vyhledání čínských výrobců podle předem stanoveného harmonogramu). Obr. 2. Největší důraz je kladen na poměr kvality a ceny výrobků; to je podle firemních průzkumů trhu prioritou našich odběratelů. Vybrané zboží a dodavatele je nutné již na místě pečlivě prověřit zástupci firmy Kania a na základě jejich doporučení je zboží porovnáváno s požadavky evropských norem v autorizovaných zkušebnách EU. Po úspěšné certifikaci mohou být prověřené výrobky zařazeny do prodeje. Tím však nekončí práce vedoucí k vystavení výrobků na prodejních pultech. Nastává fáze vytvoření jednotných obalů a návodů k použití výrobků a dále katalogových listů. Pro snadnější manipulaci a logistiku jsou naše výrobky označovány třináctimístnými kódy EAN.

Po zařazení takového výrobku do prodeje a do informačního systému společnosti mají zájemci možnost veškeré výrobky si prohlédnout v našem elektronickém obchodě, tzv. e-shopu, který usnadňuje orientaci v sortimentu a usnadňuje objednání zboží a následné sledování zakázky až po její úplné vyřízení. Výhodou tohoto typu prodeje je úspora času i práce zákazníka, vyloučení chyb lidského faktoru, možnosti využít slevy při objednání v e-shopu.

Obr. 3.

Obr. 2. Světelné zdroje LED
Obr. 3. Vestavná svítidla LED-2116B

Připravujeme prezentaci zboží a služeb naší firmy, kterou mohou zájemci navštívit na letošním veletrhu ELO SYS v Trenčíně 11. až 14. října 2005. Srdečně zveme širokou odbornou i laickou veřejnost.

Některé z novinek i stálého sortimentu firmy KANIA CZ uvádíme v následujícím textu.

Světelné zdroje LED s paticí GU10

V prvním pololetí tohoto roku firma Kania zařadila do svého sortimentu světelné zdroje LED s paticí GU10. Tyto moderní zdroje světla se vyznačují mnoha přednostmi: vysokou světelnou účinností, minimálním příkonem, velmi dlouhou průměrnou životností, malými rozměry, vysokou provozní spolehlivostí, mnohobarevností, okamžitou emisí světla po zapnutí, absencí ultrafialového a infračerveného záření, absencí škodlivých látek typu rtuti. Jsou vhodné pro dekorační účely, nasvícení vybraných míst, vytváření barevných světelných akcentů, a protože jsou v rozměrově stejné baňce jako halogenové žárovky s paticí GU10, mohou být využity jako jejich alternativa. Náš sortiment zahrnuje uvedené světelné zdroje s barvou světla bílou, červenou, modrou, žlutou a zelenou s dvanácti nebo dvaceti diodami LED.

Obr. 4.

Obr. 4. Kompaktní zářivky 2D a kruhové kompaktní zářivky

Vestavná svítidla LED-2116B

Vestavná svítidla LED-2116B v různém barevném provedení a s různou barvou světla jsou charakteristická nízkým příkonem (1 W), dlouhou životností, dokonalým provedením, vysokou svítivostí diod LED. Malá vestavná hloubka a úsporný provoz je předurčují k použití při výrobě nábytku, pro osvětlení schodišť, vitrín, orientační osvětlení tmavých prostor a tam, kde tato světla mohou být v provozu po celý den bez obav z vysokých provozních nákladů.

Kompaktní zářivky 2D a kruhové kompaktní zářivky

SUPERSQUARE a SUPERCIRCLE jsou názvy našich nových kompaktních zářivek obdélníkového tvaru 2D a kruhových kompaktních zářivek o příkonech od 16 do 38 W. Jde o cenově výhodnou nabídku. Tyto světelné zdroje jsou charakteristické rovnoměrným vyzařováním světla okolo svítidla bez vytváření stínů. Naše firma nabízí dva typy zmíněných svítidel: MX-216/21W a MX-218/38W.

Obr. 5.

Obr. 5. Kancelářská stolní svítidla SX 2037

Kancelářská stolní svítidla SX 2037

Kancelářská halogenová svítidla SX 2037 rozšiřují současný sortiment stolních svítidel KANLUX. Jsou osazena 12V halogenovými žárovkami JC, svým dokonalým designem a možností výběru ze šesti barevných provedení vyhovují náročným požadavkům moderních interiérů.

Kompaktní zářivky řady BH a ETU

Kompaktní zářivky řady BH o příkonu 9, 11, 15, 20 a 24 W s paticí E14 a E27 vhodně doplňují současný sortiment kompaktních zářivek. Tvarem a velikostí jsou vhodné pro použití ve svítidlech, kde velikost stínidla nedovoluje osadit rozměrově větší typy kompaktních zářivek. Kromě svého nezvyklého tvaru zářivky řady ETU vynikají dlouhým životem, větším světelným tokem, dva typy jsou osazeny soumrakovým čidlem.

Obr. 6.

Obr. 6. Kompaktní zářivky řady BH a ETU

S rostoucími výdaji za elektrickou energii je zapotřebí volit energeticky úsporné světelné zdroje. Celkové náklady na osvětlení je možné rozdělit do tří složek: náklady na spotřebovanou elektřinu, náklady na nákup a náklady na výměnu světelných zdrojů. Aby se celková úspora projevila co nejúčinněji, je zapotřebí minimalizovat celkový součet nákladů, nejen určitou jejich složku. Vhodným řešením je náhrada dosavadních neúsporných žárovek, kde se na světlo přemění jen 3 až 5 % spotřebované energie, moderními energeticky úspornými zdroji světla. Firma Kania má v této oblasti svým zákazníkům co nabídnout. Přesvědčte se o tom na našich webových stránkách www.kania.cz

KANIA CZ, s. r. o.
Sadová 618
738 01 Frýdek-Místek
tel.: +420 558 694 881, 558 402 511
fax: 558 694 250
e-mail: kania.cz@kania.cz
http://www.kania.cz