časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky firmy INGE Opava na veletrhu Light + Building

|

číslo 2/2004

Novinky firmy INGE Opava na veletrhu Light + Building

Již potřetí patřil mezi desítku vystavovatelů z České republiky na mezinárodním odborném veletrhu Light + Building ve Frankfurtu nad Mohanem i výrobce svítidel – firma INGE Opava, spol. s r. o.

Obr. 1.

K její expozici v hale č. 4 lákalo již z dálky dobře viditelné logo. Stánek netradičního pojetí (obr. 1) poutal pozornost atypickou konstrukcí pohyblivého stropu zavěšeného na lankové kovové síti. Celý stánek byl v černé barvě, která příjemně kontrastovala se stříbrnou barvou vystavovaných svítidel a s černobílými prezentačními fotografiemi umístěnými po obvodu stánku.

Firma zde představila především své novinky a inovovaná svítidla typových řad.

Mezi novinky patří i svítidla BETA a LAMBDA (obr. 2), jež jsou opatřena dvojitou lesklou nebo matnou parabolickou mřížkou a vybavena horním optickým difuzorem (lze si vybrat jeden ze tří typů). Svítidla jsou vhodná pro osvětlení reprezentačních prostor, konferenčních místností, kanceláří, recepcí, chodeb a schodišť, obchodních domů, nákupních center i exkluzivních prodejen. Představují nový trend: extrémně subtilní zářivková svítidla pro přímé a přímo-nepřímé osvětlení interiérů. Z koncových a středových modulů lze pomocí spojek vytvořit sestavu vyhovující členění interiéru. Svítidla je možné upevnit na závěsy nebo montovat přímo na strop. Jeho konstrukce malé výšky s kvalitními optickými systémy pro lineární šestnáctimilimetrové zářivky T5 a elektronické předřadníky zaručuje velmi dobré technické parametry a vysokou účinnost. Rámová konstrukce těles svítidel je z hliníkového profilu povrchově upraveného práškovou vypalovací barvou s mikrostrukturou v odstínu RAL 9006 (stříbrná).

Obr. 2.

Z dalších vystavovaných svítidel je třeba vyzdvihnout nové závěsné svítidlo řady ALFA velmi malé výšky, jež je určeno především pro nepřímé osvětlení. S příznivou odezvou se setkalo i polozapuštěné svítidlo SMR. Lze ho použít jako přisazené či do sádrokartonových nebo rastrových podhledů. Dalšími exponáty byly již známé typy EPAM, EPBM a RZ pro osvětlování dopravních staveb, nástupišť metra, podchodů a eskalátorů.

Společnost INGE Opava, spol. s r. o., s vlastním oddělením vývoje svítidel stále rozšiřuje svůj výrobní sortiment. Postupuje tak, aby uspokojila i požadavky nejnáročnějších zákazníků a byla stále vyhledávaným obchodním partnerem a spolehlivým dodavatelem.

INGE Opava, spol. s r. o.
Stará Silnice 3
746 01 Opava
tel./fax: 553 602 199
e-mail: inge@inge.cz

INGE Opava, spol. s r. o.
obchodně-technická kancelář Praha
Modřanská 621/72
143 01 Praha12 - Modřany
tel./fax: 241 774 658
e-mail: ingepha@netforce.cz
http://www.inge.cz