časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinky firmy EGLO

|


Novinky firmy EGLO

Nairobi

Na titulní stránce minulého čísla časopisu Světlo čtenáře jistě zaujala nejnovější vrcholová kolekce s africkými motivy (obr. 1), kterou se na podzim chystáme představit na českém trhu. Sérií Nairobi vycházíme vstříc zákazníkům, kteří ve svém životě touží po originalitě, nápaditosti a nevšednosti.

Obr. 1.

Obr. 1

Letos jsme vsadili na jasné barvy, např. u řady Colore (již jsme představili), ale také na výraznější vzory. Právě kolekce Nairobi se žirafím vzorem z celkem spoře zařízeného interiéru vytvoří pokoj plný inspirace, Tiger, u níž prozrazuje odstín a vzorkování již její název, působí v interiéru již klidněji a tepleji. Podle odezvy ze zahraničí by nový design na téma AFRIKA mohl oslovit skupinu mladších zákazníků, kteří rádi inovují doplňky a překvapují své okolí moderním, vitálním vkusem.

Spojení kovu barvy matového niklu a snadno čistitelné látky zaujme již na první pohled. Stolní svítidlo na kovové nožce, taktéž i stojanové a nástěnné svítidlo, je vybaveno tahovým vypínačem. Jako zajímavá dekorace může posloužit i válcové či stojanové svítidlo o výšce 1 175 mm. Tato řada dále nabízí dva typy závěsných lustrů. Lze zvolit jednožárovkový válcový lustr o průměru 230 mm nebo třížárovkový lustr se závěsem délky 720 mm. Svítidla řady Nairobi jsou vhodná téměř do každého interiéru s moderním laděním. V barevnější paletě je k dispozici kolekce Tiger. Svítidla jsou laděna do jemně žlutého až oranžového odstínu, a tudíž dodávají prostoru jasnější barvy. V této řadě nabízíme opět dva druhy závěsných lustrů, stolních svítidel, stojanových svítidel a nástěnného osvětlení s tahovým vypínačem.

Obr. 2.

Obr. 2

Možnosti kombinovat svítidla kolekcí Tiger a Nairobi zcela jistě vyhoví požadavkům i náročnějších zákazníků.

PSI

Když se řekne zářivka, jistě si téměř každý vybaví svítidla, jejichž umístění jen stěží preferuje v obývacím pokoji či hale.

Jako převratnou novinku uvádí firma EGLO na trh svítidlo s lineární zářivkou, které již na první pohled splňuje znaky nápaditého, designového svítidla. Kolekce PSI (obr. 2) obsahuje nástěnná a závěsná svítidla, která lze polohovat. Důmyslně a elegantně řešená „stahovačka„ umožní svítidlo posouvat nahoru a dolů dle momentální potřeby. Stolní i stojanové svítidlo uspokojí i nejnáročnějšího zákazníka. Ve skleněném matovaném válci je umístěna zářivka T5. Může být 39W, 54W, 24W. K dispozici jsou i různé varianty svítidla. Kombinace skla a kovu v barvě matovaný nikl příjemně posouvá čistě technický vzhled svítidla do roviny moderního interiérového doplňku bytu či kanceláře.

Obr. 3.

Obr. 3

Uvedená svítidla budou k dostání od listopadu tohoto roku v prodejnách OBI, Hornbach, Bauhaus a EGLO.

PEGASO

Interiér se světlem vyjadřujícím pohyb. Tak je možné označit tuto typovou řadu, jejíž ani jeden tvar není stejný (obr. 3). Kdo se nechce spokojit s obvyklostí, zahledí se právě do řady Pegaso. Oblý tvar svítidel navozuje příjemnou, uvolňující, a přesto hravou atmosféru; proto budou vhodným doplňkem domácnosti.

Matovaná skla jsou umístěna na kovovém závěsu svítidla proti sobě jako kotouče. Uvnitř je halogenová žárovka s paticí G9, která je chráněna skleněnou trubičkou. Svítidlo je však navrženo tak, aby světlo pronikající mezerami neoslňovalo či aby neosvětlovalo jen určitou část interiéru, nýbrž aby jeho rozptýlené světlo dávalo vyniknout samotným sklům.

Obr. 4.

Obr. 4

Tato řada bude v prodeji také během letošního podzimu.

RIP

Návrat 70. let Tak by bylo možné na první pohled charakterizovat svítidlo z kolekce RIP (obr. 4). Barevné sklo s varhánky ve tvaru nálevek ozvláštní interiér tradičního panelákového charakteru.

Kolekce se skládá ze tří typů lustru na 1, 3 a 5 žárovek, nástěnného svítidla, stolního a stojanového svítidla. Varianty jsou v barvě modrá, oranžová, bílá a výběr je ze dvou tvarů skel. Za moderní prvek je jistě možné považovat dotykový spínač u stolních svítidel. Samotné svítidlo je kovové v barvě niklu.

Tab. 1. Ceny nových typů svítidel

Typová řada

Svítidlo

Cena Kč

Pegaso

lustr 8 × 40 W, G9

8 190

stolní svítidlo 3 × 40 W, G9

3 290

stojanové svítidlo 4 × 40 W, G9

5 990

Psi

lustr 1 × 39 W, zářivka T5

6 290

stolní svítidlo 1 × 24 W, zářivka T5

5 090

stojanové svítidlo 1 × 54 W, zářivka T5

5 990

Nairobi, Tiger

lustr 1 × 100 W, E27

729

lustr 3 × 60 W, E27

2 490

nástěnné s vypínačem 1 × 60 W, E14

999

stojanové svítidlo s vypínačem 1 × 100 W, E27

2 090

stolní svítidlo s vypínačem 1 × 60 W, E27

1 190

stolní ovál 1 × 60 W, E27

819

stojanové svítidlo ovál 1 × 100 W, E27

1 490

Závěr

Toto je pouhá část z široké nabídky firmy EGLO. Ucelená nabídka je obsažena v katalogu na rok 2005 až 2006, který vyjde 1. září. Navštivte smluvní partnery firmy EGLO, naši prodejnu nebo obchody Bauhaus, Baumax, Hornbach, KIKA, OBI a katalog prolistujte. Věříme, že v něm naleznete nejen inspiraci, ale i to, co si přejete. Nejlepší představu o nabízených produktech ale získáte, navštívíte-li vzorkovou prodejnu firmy EGLO v Praze – Horních Počernicích. Zde si budete moci v příjemném prostředí prohlédnout ukázkové prezentace nabízených svítidel a své představy následně přímo konzultovat s naším školeným personálem.

EGLO Česko-moravská svítidla, spol. s r. o.
Náchodská 2479/63
Praha 9 – Horní Počernice
tel.: +420 281 924 163 – recepce
fax: +420 281 925 203
e-mail: eglo@eglo.cz
www.eglo.com