časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Novinka od firmy Pulsar – technika TriColour LED

|

Marta Vintrová,
O britské firmě Pulsar je dobře známo, že vždy využila výsledky posledních výzkumů techniky osvětlování, a ani teď neudělala výjimku. Současný vývoj energeticky úsporných a vysoce výkonných zařízení vybavených světelnými diodami LED umožňuje Pulsaru nabídnout svým zákazníkům širokou řadu výrobků s LED, které jsou vhodné jak pro zábavní průmysl, tak pro architekturu. Novinkou je zařízení TriColour LED, zabudované již v mnoha produktech řady Chromarange. Použitím této techniky se eliminují mnohobarevné stíny, a vytváří se tak barevné světlo příjemné pro lidské oko, které vyzařuje přímo ze světlometu.
 
Inovovaná řada Chromarange nabízí velké množství možností, jak barevným světlem povznést vzhled a působení prostředí. Díky nekonečné paletě barev v řadě od jemných pastelů až k hlubokým odstínům jsou tyto produkty ideální především pro použití v architekturním osvětlování. Lze jimi změnit vzhled, zvýraznit obrysy, zdůraznit atmosféru staveb atd.
 
Volit lze z těchto možných systémů zařízení s LED od firmy Pulsar:
  • TriColour – zařízení, jehož každá světelná dioda obsahuje tři barvy (R+G+B),
  • RGB – jednotlivě červená, zelená a modrá světelná dioda, variabilní bílá (VW) – pro plynulý přechod od chladně bílé až k teple bílé,
  • RGB+VW – dokonalá kombinace barev LED pro jemnější barevné tónování pastelových odstínů a barvy pleti.

Řada světlometů Chromarange

Světlomety řady Chromarange jsou vybaveny vysoce výkonnými diodami LED červené, zelené a modré barvy, aby bylo možné dojít ke konečnému výsledku proměn RGB – 16,7 milionu možných barev.
 
Ostatní kombinace LED jsou určeny pro speciální použití – variabilní bílá (VW) a RGB+VW umožňují maximální přizpůsobení.
 
Díky vyspělému technickému designu elektroniky firmy Pulsar a systému termoregulace je lze nepřetržitě provozovat 25 000 hodin za plného výkonu. Jestliže je zařízení stmíváno a je využíváno běžným způsobem, počet provozních hodin vzroste až na 100 000.
 
Světlomety firmy Pulsar, ač malých rozměrů, jsou neobyčejně robustní, s dlouhou životností, jednoduché na instalaci, chod a údržbu. Není zapotřebí vyměňovat žárovky, hlučnost jejich chodu je minimální, neprodukují žádné teplo. Kontrolní systém ChromaZone umožňuje světlomety Chromarange flexibilně nastavovat a zpětně kontrolovat prostřednictvím DMX. Ve světlometech 100, 200 a 300 W je integrován zdroj a přímý ovladač DMX. Světlomety neprodukují infračervené ani ultrafialové záření. Všechny jejich hliníkové povrchy jsou opatřeny antikorozním nátěrem a poté potaženy vrstvou polyesterového nátěru pro zvýšení odolnosti při použití v exteriéru. Firma Pulsar rovněž vyrábí zakázkové světlomety podle požadavků zákazníka.
 
Společnost Pulsar a Osvětlovací technika Vít Pavlů, s. r. o., jsou známy svou péčí o zákazníka. Jestliže si zákazník koupí zařízení firmy Pulsar, může se spolehnout na perfektní výsledky, školení a následný servis.
 
Obr. 1. Osvětlení fasády hotelu Oasis (Madeira, Portugalsko) světlomety ChromaFlood 200, ChromaScape
Obr. 2. Osvětlení sálu De Carlo (Madrid, Španělsko) světlomety ChromaStrip2
Obr. 3. Sureya Opera House (Istanbul, Turecko) a) osvětlení exteriéru světlomety ChromaFlood 200, b) osvětlení interiéru světlomety ChromaHeart MR16