časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové trendy, větší rozmanitost, více inspirace

|

číslo 4/2003

Nové trendy, větší rozmanitost, více inspirace

To je hlavní krédo jedenáctého veletrhu PRAGOINTERIER – NEW DESIGN, který pořádá společnost Incheba Praha ve dnech 19. až 22. února 2004 na Výstavišti v Praze-Holešovicích.

Obr. 1.

Návštěvníci veletrhu budou mít možnost seznámit se s novinkami v oboru nábytku, podlahovin, bytového textilu, svítidel a doplňků. Veletrh nabude v příštím roce úctyhodného rozměru a využije všechny výstavní prostory výstaviště. Představí se zde více než 400 vystavovatelů na ploše přes 25 000 čtverečních metrů.

Hned za hlavní branou areálu vstoupí návštěvník do velké mobilní haly, kde ho u vchodu bude očekávat sekce Bydlení 2004, pořádaná společností M.I.P.Group. Na jednom místě bude možné získat informace o nových možnostech bydlení především v Praze, o hypotečních úvěrech a jiných variantách finančního zabezpečení nejen v oblasti nemovitostí.

Obr. 4.

Touto halou bude možné pokračovat do sekce Podlahoviny, jež představí firmy v oboru podlahových krytin. Koberce bude prezentovat firma Breno, Velvet či Lukor, dřevěné podlahy Empir parket, Esco a Ardeco. V sekci Svítidla, která uzavře vstupní halu před vchodem do Průmyslového paláce, bude možné navštívit expozici firem prezentujících osvětlovací techniku: interiérová svítidla společnosti Orion, broušené lustry firmy Artglass, ale i alabastrová svítidla španělské firmy Creval. Z foyeru Průmyslového paláce doporučujeme nejdříve vstoupit do jeho střední haly. Zde nové trendy v české i zahraniční interiérové tvorbě umožní návštěvníkům shlédnout nově pojatý Salon New Design, pořádaný za podpory Design Centra České republiky. Z vystavovatelů v této části jmenujme alespoň firmu Lovesta s řadou nábytku Etone, Hotový interiér či JSJ Šesták. Posledně jmenovaná společnost představí originální design Juraje Pelcla. Odborná komise vybere nejlepší exponáty, které budou nominovány na ocenění Vynikající výrobek roku.

Sekce Moderní nábytek bude v rámci veletrhu opět rozšířena, takže obsadí celé levé křídlo Průmyslového paláce. Od kovu, přes dřevo až po čalouněný nábytek, zaručeně bude z čeho vybírat. Významnou část bude tvořit kancelářský nábytek (Schaerf Rovi, Mayer CZ, Store), velký výběr bude v čalouněném nábytku (Nábytek Böhm, Ason, Jech, ale i zahraniční Alonex, Beta či Nabaz).

Pravé křídlo Průmyslového paláce bude hostit sekce Stylový nábytek a Bytový textil. Návštěvníci zde uvidí i každoroční designově působivou soutěž v aranžování bytového textilu Lůžko v interiéru.

Obr. 2. Obr. 3.

Kuchyňský nábytek, jídelny a vestavěné skříně, to vše bude moci zájemce najít v Křižíkově pavilonu B. Může zde vybírat z velkého množství kuchyňských linek především od přímých výrobců, mezi největší expozice bude zařazen Nábytek Koryna, zpestřením bude modelový byt Truhlářství Korbel. Nabídka bude doplněna množstvím jídelních stolů a sedacích koutů. Pavilon C nabídne nejrozmanitější druhy nábytku.

Především majitele zahrad zlákají ukázky v pavilonu D – Exteriéry a zahrada. Široký sortiment zahradního nábytku, nejen české výroby, bude doplněn prvky zahradní architektury.

Obr. 5.

Kromě již zavedených sekcí odborníci jistě uvítají zřízení samostatné expozice Interiér hotelů a restaurací v Křižíkově pavilonu E. Zde bude vévodit výstava restauračního nábytku firmy Ton a Trend. Nebudou chybět ani hotelové pokoje, nábytek pro zahrádky a hotelový textil. Součástí výstavy budou i zařízení gastronomických provozů.

V prostředí Malé sportovní haly návštěvníci najdou milé zpestření veletrhu – Hrnčířské trhy, přehlídku práce asi stovky vybraných hrnčířů z celé republiky.

Veletrh oproti minulým ročníkům posiluje účast zahraničních vystavovatelů, aby tak umožnil českým firmám kontakt i konfrontaci se současnými evropskými trendy.

V termínu 19. až 22. února tak jistě nebude na Výstavišti Praha-Holešovice chybět nikdo, koho zajímají nové směry v bydlení.

Kontakt na organizátora:
Incheba Praha spol. s r. o., Areál Výstaviště Praha 7, tel.: 220 103 480, e-mail: m.wohlrabova@incheba.cz