časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové řady svítidel firmy EGLO

|


Nové řady svítidel firmy EGLO

Tanga

Nová série svítidel, kterou firma EGLO představuje, má název Tanga. Jde o geometrické linie svítidla i skel. Řadu svítidel Tanga tvoří čtyři typy závěsných svítidel, dva typy nástěnných, dva typy stropních svítidel a po jednom stolním a stojanovém svítidle.

Obr. 1. Obr. 2.

Obr. 1. Svítidla řady Tanga
Obr. 2. Svítidla řady Atlanta

Závěsná svítidla jsou zavěšena na lankách ve vzdálenosti 1 100 mm od základny umístěné na stropě. Podle počtu žárovek se mění i šířka svítidla. Nejširší – 1 005 mm – je verze se sedmi žárovkami. Všechna svítidla uvedené řady jsou vyrobena z kovu barvy chrom. Nepřehlédnutelným doplňkem je sklo z pravého olovnatého křišťálu ve tvaru krychle. Zdrojem zde jsou halogenové žárovky 40 W s paticí G9.

Tenno

Kombinovat moderní svítidla s tradičním venkovským interiérem se nejeví nemožné při pohledu na řadu Tenno. Pravé křišťálové sklo v kombinaci s hranatými tvary kovového hnědého těla nechá vyniknout svítidlu i v takto zařízené místnosti. Posuďte sami, jak taková kombinace působí (obr. 3). Tato řada obsahuje tři typy závěsných svítidel a po jednom stropní, nástěnné a stolní svítidlo. Světelným zdrojem je zde žárovka 40 W s paticí G9.

Obr. 3.

Obr. 3. Svítidla řady Tenno

Atlanta

Další novou řadou, která upoutá svou výjimečnou elegancí, je Atlanta. I v tomto případě jde o neobvyklou kombinaci kovu a skla. Na lankách je zavěšen obdélník skla tloušťky 10 mm. Jednotlivé lineární halogenové světelné zdroje jsou kryty matovanými tvarovanými skly, díky nimž je dosaženo plného jiskřivého světelného efektu.

Zmíněné výrobky firmy EGLO lze zakoupit nebo objednat ve vzorkové prodejně firmy EGLO v Horních Počernicích. Zde si mohou návštěvníci všechny nabízené produkty zblízka prohlédnout v nově upravených prezentačních prostorách firmy, rozdělených do menších celků, jež jsou vkusně doplněny přírodním dřevěným nábytkem české výroby.

EGLO Česko-moravská svítidla, spol. s r. o.
Náchodská 2479/63
Praha 9 – Horní Počernice
tel.: +420 281 924 163 – recepce
fax: + 420 281 925 203
e-mail: eglo@eglo.cz
http://www.eglo.com