časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové mezinárodní veletrhy v Miláně

|


Nové mezinárodní veletrhy v Miláně

Organizátor (společnost Fiera Milano Tech) úspěšného veletrhu INTEL (Mezinárodní veletrh elektroniky, elektrotechniky a osvětlovací techniky), který se každé dva roky konal v Miláně, se rozhodl zdůraznit specializaci rozdílných oborů veletrhu rozdělením této akce na dvě. Nově vzniklé projekty LivinLuce a EnerMotive budou mít i nové datum a místo konání. Poprvé se uskuteční na novém výstavišti Fieramilano ve Rhu u Milána ve dnech 6. až 10. února 2007.

Obr. 1.

Sekce Lighting na veletrhu LivinLuce nabídne odborníkům z oboru to nejlepší ze světové výroby svítidel, komponent a světelných zdrojů. V oboru osvětlovací techniky je Itálie celosvětově uznávána pro kvalitu svých produktů a její roční obrat v tomto oboru přesahuje čtyři a půl miliardy eur. Sekce Buiding na tomtéž veletrhu bude přehlídkou nejlepší techniky pro výstavbu (instalační materiály, kabely a kabelové kanály, videotelefony, UPS, zabezpečovací systémy a bytová automatizace). Někteří vystavovatelé představí hlavní projekty inteligentních budov. Obrat tohoto stavebního sektoru v Itálii je odhadován na šest miliard eur. Možnost propojení domovní a bytové automatizace s osvětlovací technikou činí veletrh LivinLuce velmi zajímavým pro oblast projektování a instalace.

Veletrh EnerMotive bude spojovat oblast elektrické energie získané z konvenčních, obnovitelných a alternativních zdrojů s produkty a systémy automatizace výroby a kontroly výrobních procesů. V sekci Powe&Factory budou na veletrhu představeny produkty a systémy pro výrobu elektrické energie, její přenos a distribuci. Nabídka bude obsahovat např. elektrická zařízení pro nízké, střední a vysoké napětí, včetně komponent (rozvodné kabiny a skříně, odpojovače, relé, výkonné transformátory aj.), náhradní zdroje elektrické energie a řešení pro obnovitelnou energii (např. fotovoltaickou a větrnou). Roční obrat v tomto sektoru přesahuje v Itálii čtyři miliard eur.

Společně s veletrhy LivinLuce a EnerMotive se uskuteční i veletrh Build Up Expo – United Projects for Building – nová přehlídka věnovaná projektování a architektuře, jejž organizuje společnost Rassegne, která je stejně jako Fiera Milano Tech součástí skupiny Fiera Milano.

Další informace o projektech je možné získat na Italském úřadě pro zahraniční obchod v Praze, tel.: (+420) 257 532 590, fax: (+420) 257 532 597, e-mail: praga@praga.ice.it

-jk-