časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové kompaktní elektroměry MID s velkým displejem

WAGO-Elektro, spol. s r. o. | www.wago.cz

Při snaze o snížení nákladů a optimalizaci spotřeby je nezbytností rozsáhlé měření energie. Pro zjednodušení tohoto úkolu teď nabídka společnosti WAGO obsahuje nové elektroměry s certifikací MID, které jsou vybavené páčkovým připojovacím systémem Push-in CAGE CLAMP® a vynikají několika špičkovými přednostmi.

Kromě hodnot činného a jalového výkonu dokážou elektroměry WAGO pro všechny fáze zaznamenávat také frekvenci, proud či napětí. Rovněž jsou vybavené velkým podsvíceným displejem, který uživateli umožňuje všechny tyto charakteristické hodnoty snadno odečítat. Obsluhu elektroměrů usnadňují dotykové ovládací prvky. Pro jednoduchou konfiguraci je k dispozici též mobilní aplikace, která se zařízením komunikuje prostřednictvím Bluetooth®. U obou zařízení mohou uživatelé mimo jiné vybírat z rozhraní M-Bus a Modbus®. Pro oba směry toku energie jsou k dispozici dvě rozhraní S0 s nastavitelnou četností impulzů.

Obr. 1. Nové elektroměry Wago s certifikací MID jsou vybaveny velkým displejem
Obr. 1. Nové elektroměry Wago s certifikací MID jsou vybaveny velkým displejem

Páčková připojovací technika Push-in CAGE CLAMP® vyniká několika důležitými přednostmi: k připojení nejsou zapotřebí nástroje a pružinová připojovací technika nabízí bezúdržbové a spolehlivé připojení po celou dobu životnosti. Díky tomu je zaručena trvalá provozuschopnost elektroměrů s proudem až 65 A – to je obrovská jistota pro provozovatele průmyslových systémů vystavených rázům nebo vibracím.

Nové elektroměry umožňují díky prohlášení o shodě se směrnicí MID realizovat široké spektrum aplikací v budovách i v průmyslu. Možné jsou též aplikace pro fakturační měření spotřeby. Všechny sledované hodnoty lze zobrazovat na velkém displeji nebo pohodlně zaznamenávat v aplikaci WAGO Energy Data Management. Přístroje pro přímé měření mají šířku pouhých 71 mm. Verze pro měřicí transformátory proudu jsou ještě štíhlejší – na šířku měří jen 35 mm. Takto štíhlý profil uživateli ušetří spoustu místa ve skříňovém rozváděči.

Obr. 2. Nové elektroměry Wago nabízejí několik špičkových předností
Obr. 2. Nové elektroměry Wago nabízejí několik špičkových předností

Obr. 3. Páčkový připojovací systém Push-in CAGE CLAMP®
Obr. 3. Páčkový připojovací systém Push-in CAGE CLAMP®

Přednosti elektroměrů WAGO
− Měření hodnot činného a jalového výkonu, frekvence, proudu a napětí ve všech fázích.
− Díky shodě s evropskou směrnicí o dodávání měřidel na trh (MID) č. 2014/32/EU je možné přístroje použít k fakturačnímu měření spotřeby (je tzv. ocejchovaný).
− Intuitivní konfigurace pomocí dotykových ovládacích prvků a mobilní aplikace pro konfiguraci prostřednictvím Bluetooth®.
− Díky páčkovému připojovacímu systému Push-in CAGE CLAMP® spolehlivé a rychlé připojování bez nutnosti používat nástroje.

Kontakt:
WAGO-Elektro, spol. s r. o.
Rozvodova 1116/36, 143 00 Praha 4 – Modřany
Zdeněk Štěpka, marketing, tel.: +420 737 215 956 e-mail: zdenek.stepka@wago.com 
www.wago.cz