časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nová svítidla firmy Lucis

|


Nová svítidla firmy Lucis

Společnost Lucis, s. r. o., v prvním pololetí 2006 připravila pro své zákazníky nové kolekce svítidel s jednoduchým a čistým designem, která jsou určena pro široké spektrum osvětlení interiérů od hotelů, penzionů, lázeňských a pečovatelských domů, přes budovy škol a nemocnic až po obytné prostory bytů či rodinných domů.

Obr. 1. Obr. 2.

Obr. 1. Svítidla řady Orbis
Obr. 2. Závěsné svítidlo Atria
Obr. 3. Nástěnné svítidlo Castor IP44

Pracovníci oddělení vývoje společnosti ve spolupráci s českými skláři vyvinuli pro zájemce zcela nové řady svítidel a dosavadní řady svítidel rozšířili o další výkonová i rozměrová provedení. Svítidla jsou osazena klasickými žárovkami, kompaktními zářivkami s nízkoztrátovými předřadníky nebo kompaktními zářivkami s elektronickými předřadníky. Když je to možné, jsou ve svítidlech použity nejmodernější světelné zdroje. Zakázkově jsou vyráběna i svítidla se stmívatelnými elektronickými předřadníky. Novinky firmy Lucis jsou zaměřeny na uplatnění nových světelných zdrojů a zejména na použití svítidel ve vlhkých prostorách (stupeň krytí IP44).

Obr. 3.

Svítidla řady Orbis

Závěsná, stropní a nástěnná svítidla řady Orbis (obr. 1) s vysokým světelným výkonem jsou určena pro osvětlování interiérů větších prostorů, jako jsou kanceláře, restaurace apod. Stínidlo tohoto svítidla je ze skla satén opál mat, kovové prvky závěsného svítidla jsou vyrobeny z lakované oceli. Svítidlo je osazeno klasickými žárovkami E27, kompaktními zářivkami o příkonu 18 až 36 W nebo kruhovými zářivkami T5 (průměr trubice 16 mm) o příkonu 55 a 60 W.

Řada svítidel Atria

Tato svítidla jsou vyráběna ve stropní, závěsné (obr. 2) a stojanové verzi. I zde byla nabídka závěsného a stropního svítidla rozšířena – vedle použití kruhových zářivek T5 o příkonu 55 a 60 W je možné i osazení žárovkami s paticí E27.

Svítidlo Castor IP44

Zcela nové svítidlo Castor (obr. 3) bylo zhotoveno podle požadavků zákazníků. Je zkonstruováno z bíle lakovaného, mosazného nebo nerezového plechu a skleněného opálového stínidla o průměru 80 mm. Vyznačuje se krytím vyššího stupně IP44. Je vhodné zejména pro osvětlení zrcadel a koupelen. Svítidlo je osazeno klasickou žárovkou s paticí E14 nebo lineární zářivkou G5 o příkonu 13, 14 nebo 24 W.

Obr. 4. Obr. 5.

Obr. 4. Nástěnné svítidlo Selene IP44
Obr. 5. Závěsné svítidlo Sirius

Svítidlo Selene IP44

Další novinkou firmy Lucis je svítidlo Selene (obr. 4), jehož vyšší stupeň krytí IP44 umožňuje jeho použití ve vlhkých prostorách. Je nabízeno v provedení bíle lakovaném, nerezovém nebo ze staré mosazi.

Společnost Lucis vedle zcela nových svítidel připravila pro své zákazníky i rozšíření dosavadního sortimentu o nové rozměry a materiály, a to zejména u řady Capella, Maia, Polaris, Sirius (obr. 5), Diadem, Foma a Nashira.

Z prostorových důvodů není možné představit kompletní sortiment společnosti Lucis. Doufáme však, že vybraná svítidla budou pro čtenáře dostatečným zdrojem inspirace osvětlování interiérů.

Z kompletního sortimentu svítidel si mohou zákazníci vybírat v katalozích firmy Lucis nebo na webových stránkách www.lucis.cz, popř. v prezentačních prostorách v Brně v ulici Hybešova nebo u obchodních partnerů firmy.

Lucis, s. r. o.

Marketingové oddělení
Vídeňská 89, 639 00 Brno
tel.: 543 248 881
fax: 543 248 882
e-mail: info@lucis.cz

Showroom
Hybešova 28, 602 00 Brno
tel.: 543 215 566
fax: 543 215 567
http://www.lucis.cz