časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nová energie elektrotechniky v Praze – ELECTRON 2011

|

Ve dnech 12. až 15. dubna 2011 se v PVA Letňany poprvé uskuteční veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky Electron. Veletrh bude podpořen rozsáhlým doprovodným programem zaměřeným především na odbornou veřejnost.
 

Pražský veletržní areál Letňany

 
V současné době je organizátor veletrhu, společnost ABF, a. s., jediným provozovatelem PVA v Letňanech. Aktuálně jsou demontovány haly 3 a 4. V areálu stále zůstávají kryté výstavní a konferenční prostory o ploše 22 000 m2. Na jarní sezonu je v plánu nahradit odstraněné haly novými pevnými halami s technickými parametry vyššího standardu.
 
Majitel ABF, a. s., Pavel Sehnal plánuje do PVA Letňany investovat zhruba 800 mil. Kč. Říká: „Všechny haly bychom chtěli během dvou let nahradit modernějšími, které umožní celoroční užívání areálu. Na přední části pozemku, který je nejblíže k metru, bychom chtěli na místě dnešního parkoviště postavit hotel a kongresové zázemí pro 1 000 až 1 200 lidí.
 

Aktuální stav příprav

 
Ačkoliv první uzávěrka přihlášek již proběhla, stále se mohou zájemci z řad vystavovatelů přihlásit. Druhá uzávěrka končí 30. 11. 2010 (cena 2 300 až 2 600 Kč/m2). Pro vystavující firmy je stále připraveno několik výhod v podobě např. libovolného počtu volných vstupenek zdarma, neúčtování příplatku za umístění na hlavním koridoru (při ploše 50 m2 a více) nebo za patrovou expozici.
 
Ke dni 31.10.2010 je na veletrh přihlášeno 193 firem na ploše 7 100 m2.
 
Prezentovat se bude řada významných firem z oboru elektroinstalační techniky. Např. ABB (Elektro-Praga), Eaton elektrotechnika, Eleman, Eplan Engineering, Erocomm, Hager Electro, Kopos Kolín, Rittal Czech, Saltek a Schmachtl CZ.
 
Z oboru elektroenergetiky, silnoproudé elektrotechniky a kabelů se mohou návštěvníci těšit na expozice firem, jako jsou AEG Power Solutions, allkabel, ASE, Axima, Betonbau, ČEZ, DCK Holoubkov Bohemia, Elpro – Energo, ESB Elektrické stroje, ETD Transformátory, Finder CZ, Fronius Česká Republika, GHV Trading, Hennlich Industrietechnik, Hensel, International BEZ Group, Lapp Kabel, Pražská energetika, Road Energy, Rower Ups, Silektro, SMA Czech Republic.
 
Dalším zastoupeným oborem jsou elektronické prvky a systémy, kde se představí např. společnosti Diametral, Ermeg, GM Electronic, Infrasensor, KBH Energy, Meder electronic CZ, Micro – Epsilon Czech Republic, Starmans electronics, Stäubli Systems, SVK Elektronik, Tronic, a další.
 
Prezentovat se budou i významné společnosti z oborů automatizační, regulační, měřicí, telekomunikační a radiokomunikační techniky a dalších.
 
Významným vystavovatelem je skupina PRE. Ing. Josef Raffay, vedoucí oddělení Analýzy trhu a poradenství, k účasti na veletrhu Electron uvádí: „Hladký průběh veletrhu For Arch nás přesvědčily, že společnost ABF, a. s., je schopna zajistit bezproblémový průběh veletrhu s vysokou návštěvností. Vyhovuje nám zejména místo konání veletrhu, protože většina našich zákazníků a obchodních partnerů je právě z Prahy.
 
Kontakt: ABF, a. s.,
tel.: 225291136, electron@abf.cz.
Aktuální informace naleznete na www.electroncz.cz.