časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nástěnná výbojková svítidla firmy HALLA

|


Nástěnná výbojková svítidla firmy HALLA

Ing. Daniel Černý, HALLA, a. s.

Český výrobce svítidel HALLA, a. s., rozšířil svou nabídku produktů o nástěnná výbojková svítidla. Jako u všech novinek firmy byl při jejich vývoji kladen důraz na jednoduchý tvar svítidel, použití moderních světelných zdrojů a komponent vysoké technické kvality.

Obr. 1.

Obr. 1. Svítidlo řady 82

Svítidla řady 82 jsou nástěnná ve tvaru válce a jsou vyrobena z kombinace ocelového plechu a hliníku, která je povrchově upravena vypalovanou práškovou barvou. Svítidla jsou k dispozici v provedení s přímým, nepřímým či přímo-nepřímým rozložením světelného toku. Jsou určena pro halogenidové výbojky typu HIT-CE o příkonu 35 nebo 70 W. Vybavena jsou elektronickým předřadníkem, jehož výhody nejlépe vyniknou při použití výbojek s keramickým hořákem. Svítidla potom naplno využívají všechny příznivé vlastnosti těchto světelných zdrojů, tzn. jejich dlouhý život, zvýšenou hodnotu indexu podání barev, stabilitu teploty chromatičnosti po celou dobu života a nízkou energetickou náročnost.

Svítidla řady 83 jsou vyrobena z ocelového plechu upraveného vypalovanou práškovou barvou. Jsou určena pro dvoupaticové halogenidové výbojky typu HIT-DE 70 W. K dispozici jsou verze s konvenčním nebo elektronickým předřadníkem.

Svítidla zmíněných řad jsou vhodná zejména k osvětlování společných prostorů, jako jsou chodby a atria administrativních budov, divadel, multikin či nákupní pasáže obchodních center. Lze je použít též ke zvýraznění stavebních a architektonických prvků osvětlovaného prostoru. Příklad použití v jednom z nákupních center je na obr. 3.

Obr. 2. Svítidlo řady 83
Obr. 3. Ukázka realizace se svítidly řady 82 a 83

Obr. 2. Obr. 3.

Uvedená svítidla spolu s dalšími výrobky mohou zájemci vidět v nové vzorkovně firmy, která je umístěna v sídle společnosti v Praze 9, Litvínovké ulici. Zde lze též získat veškeré informace o produktech a službách nabízených firmou HALLA, a. s.

HALLA, a. s.
Litvínovská 288
190 00 Praha 9
tel.: 286 880 161, 286 844 205
fax: 283 880 274
e-mail: prodej@halla.cz
http://www.halla.cz