časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nadchněte se pro art & interior6!

|

číslo 4/2004

Nadchněte se pro art & interior6!

Prestižní komplex výběrových výstav art & interior6, pořádaný společností AC EXPO s. r. o. ve Veletržním paláci v Praze, dospěl ke svému šestému ročníku. V termínu od 21. do 24. dubna 2005 budou mít příznivci moderního designového nábytku a interiérového designu opět vhodnou příležitost seznámit se s nejnovějšími světovými trendy, s posledními novinkami na českém i zahraničním trhu, rovněž tak s novými firmami, které si úrovní a kvalitou dovážených výrobků nebo vlastní špičkovou produkcí vydobyly vlastní místo na art & interior mezi známými a renomovanými společnostmi, účastnícími se již v předešlých letech. Kultivované, dokonale sladěné expozice v této vybrané společnosti potěší oko i srdce odborníků i laiků. Ani v příštím roce nebudou chybět přednášky a semináře domácích a zahraničních architektů. Zájem, který o ně návštěvníci každý rok projevují, je obrovský.

Obr. 1.

Nadcházející ročník komplexu výstav art & interior navíc nabídne ještě jednu novinku – organizátoři se rozhodli vytvořit samostatnou specializovanou sekci interiérových i exteriérových svítidel a osvětlení, která návštěvníkům jistě poskytne mnoho nových poznatků a poučení o nových možnostech osvětlování přicházejících s nejmodernějšími technologiemi. Mediálním partnerem nové sekce se stal odborný časopis Světlo.

Komplex výběrových výstav art & interior se za dobu své existence dostal na přední místo mezi výstavami a veletrhy nábytku a interiérového vybavení, jež jsou pořádány v České republice. Dokonce i odborníci jej často nazývají „český Milán„. K velké prestiži a dobré pověsti této ojedinělé akce přispívají zúčastněné společnosti, architektonická a designérská studia či věhlasné značky, ale také každoroční akce Přehlídka českého a zahraničního designu, pořádaná již tradičně v úzké spolupráci s Národní galerií v Praze.

V roce 2005 se na šestém ročníku Přehlídek představí v prostorách Veletržního paláce několik zajímavých projektů – např. Design centrum České republiky připraví obsažnou výstavu s názvem Retrospektiva českého designu. Z dalších chystaných projektů lze jmenovat výstavu Vitra design muzea, která jistě bude lákadlem nejen pro odborníky. Pozoruhodným projektem, který se, podle rozšířené koncepce organizátorů komplexu výstav art & interior, návštěvníkům představí mimo zdi Veletržního paláce v prostorách Muzea hlavního města Prahy a v Národním technickém muzeu, bude projekt Design do tmy. Jak název napovídá, půjde o design pro zrakově postižené. Zúčastní se ho především studenti a mladí architekti a designéři, proto lze (po zkušenostech z již dříve realizovaných projektů pro Přehlídky) předpokládat, že zde zájemci naleznou nevšední nápady a návrhy i netradiční řešení problémů a úskalí, s nimiž se zrakově postižení lidé každodenně setkávají.

Organizátoři srdečně zvou všechny zájemce k dubnové návštěvě komplexu výstav art & interior a navrhují: Nadchněte se pro design ve Veletržním paláci! (www.artinterior.cz)

Mgr. Helga Hrabincová