časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Moderní nábytkový design počtvrté ve Veletržním paláci

|

číslo 1/2003

Moderní nábytkový design počtvrté ve Veletržním paláci

Mgr. Helga Hrabincová

Jak jsme v předchozích číslech časopisu již informovali, komplex výběrových výstav art & interiorm a IV. přehlídka českého a zahraničního designu, organizované AC EXPO s. r. o., budou letos ve Veletržním paláci k vidění v jiném termínu než loni, a to ve dnech 3. až 6. dubna 2003. IV. přehlídka českého a zahraničního designu, organizovaná ve spolupráci s Národní galerií v Praze, Sbírkou moderního a současného umění, a Agenturou Carolina, bude v prostorách Veletržního paláce pokračovat až do 4. května 2003.

Obr. 1.

Díky pozdějšímu termínu konání art & interiorm získají vystavovatelé možnost představit návštěvníkům také poslední světové a evropské trendy moderního interiérového designu (letos již představené na lednovém veletrhu nábytku v Kolíně nad Rýnem). Příležitost zhlédnout „nejžhavější“ novinky bude jistě lákavá nejen pro laiky a milovníky kvalitního ultramoderního designu, ale také pro architekty, designéry a odborníky, kteří komplex výstav art & interior již považují za každoroční místo příjemných a často poučných setkání. K této dobré odborné pověsti jistě přispěje také série přednášek známých italských, irských, maďarských a japonských architektů a designérů (např. Roberto Pamio, Paolo de Lucchi, Renato Montagner, Masao Koizumi a další), kterou organizátoři připravují ve spolupráci s některými vystavujícími firmami jako součást doprovodného programu.

Práce na přípravě komplexu výstav běží na plné obrátky, všechna jednání jsou v plném proudu. Hlásí se nové firmy a přesvědčují organizátory, že právě ony patří mezi ty vybrané, které ještě zvýší lesk zmiňované výstavy. Za kurátory přehlídek stále přicházejí další architekti a designéři, letos především takoví, kteří pracují se sklem nebo corianem, a podstupují náročná výběrová řízení před přísnou komisí Národní galerie v Praze, aby mohli prezentovat svou tvorbu, své návrhy a nápady na prestižní akci, kterou se přehlídka českého a zahraničního designu za dobu svého konání již stala.

Novinkou letošního komplexu výstav art & interiorm je nultý ročník výstavy kancelářského nábytku, vybavení, doplňků, kancelářské techniky, potřeb, služeb a řešení nazvaný office & life. K účasti na něm byly vyzvány pouze nejprestižnější firmy z tohoto oboru – aby byla zachována koncepce výběrovosti ostatních souběžně konaných akcí.

O tom, že se komplex výstav art & interior stává událostí zajímavou také pro zahraniční partnery, svědčí vystavovatelé z Itálie a Velké Británie. Špičkovým českým firmám se tak naskytne nevšední a ojedinělá příležitost konfrontovat vlastní tvorbu a moderní nábytkový design s tvorbou známých zahraničních společností, a to již ne na pomyslném „cvičišti„ přehlídek designu, ale přímo na „bojišti„ výstavy art & interior. Jak obstojí a zda bude na bojišti opravdu lehko, to právě posoudí zkušení návštěvníci těchto výstav v dubnu ve Veletržním paláci.